Wilhelmina 10
08-12-2019
3 - 0

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op het spekgladde veld 3 speelde DVC 11 zijn laatste wedstrijd van 2019. Scheidsrechter René nam met verve de honeurs waar. Het was guur. Regen, wind en een moeilijke grasmat. Na een minuut of 5 was het al einde wedstrijd voor Serge. Hij kwam ongelukkig in botsing met de keeper en moest noodgedwongen het veld verlaten. Vrouw en kinderen waren dus voor niets komen kijken. Regen en wind getrotseerd. DVC voerde de druk aardig op. Gijs wist met zijn bekende buitenkantje rechts als eerste een doelpunt te maken. Hoewel het veldvoetbal er niet aantrekkelijk uitzag, wist DVC wel effectief door te drukken. De 2-0 kwam ook van de voet van Gijs Stevens, nadat Dennis van den Hout niet zelfzuchtig was. Vlak voor de keeper passte hij de bal breed. Gijs drukte de bal goed van de keeper afrdaaiend in het zijnet. Het hotseknotse voetbal ging door. Hier en daar een uitglijder. Wilhelmina kon niet echt gevaarlijk worden. DVC bleef kansen creeeren, maar wist niet alles tot doelpunt te promoveren op het lastige gras. Matthijs van de Wiel lukte dit uiteindelijk wel. Aangever was wederom Dennis. Met 3-0 naar de thee. Wat wissels erin en doorzetten in de 2e helft was het devies. Maar RKDVC lukte het niet meer om te scoren. Ondanks een legio aan kansen die keurig om zeep geholpen werden. Wilhelmina bleef ook prima doorvoetballen. Zo moest Joep Buitenhek eenmaal goed redden. Wilhelmina kreeg later nog een terechte pingel. Wat Peter-Paul nog niet eerder had laten zien dit seizoen, was een pingel tegenhouden. Dit lukte tot ieders verbazing nu wel. Dus RKDVC bleef met 3-0 voor staan en sloot zo de wedstrijd af.

De VoiceTronics Assist van de Week:
Voor niemand minder dan Robert Voets. Met zijn ongekende rush over rechts wist hij de voorwaartsen prima te bedienen. Maar de voorwaarsten wisten de bal niet tot doelpunt om te zetten. Robert moest uiteindelijk 10 minuten bijkomen van deze rush.