RKDVC 1
01-03-2020
1 - 3

Scheidsrechter:   E.A.J. (Jordin) Brands
In Boxtel moest RKDVC aantreden tegen ODC. Een potje tussen beide ploegen betekend vaak dat er veel strijd moet worden geleverd om als winnaar uit de strijd te komen. Ook vandaag was dit het geval. Vanaf de aftrap waren het de gastheren die het best uit de start blokken kwamen. Direct werd veel druk op het Drunense doel uitgeoefend. Met enkele gevaarlijke momenten voor het DVC-doel tot gevolg. In de 5de minuut leverde deze dadendrang ook een treffer op. ODC mocht een vrije trap nemen. Deze werd in het strafschopgebied gebracht. Hier werd de bal zeer onfortuinlijk door een RKDVC been beroerd. Met als gevolg dat de bal onhoudbaar achter de Drunense goalie zou vallen, 1-0. Bij RKDVC begreep men dat uit een ander vaatje getapt moest worden. Direct werd meer druk naar voren gezet. In de tiende minuut mocht Ramon Kok een hoekschop nemen. De bal zou hoog in het strafschopgebied worden gebracht. Nog voordat Bas Verhoeven de bal kon koppen kreeg hij een stevige duw in zijn rug. De zeer jeugdige en goed fluitende scheidsrechter, Jordin Brands, bestrafte deze overtreding met een strafschop. Deze werd onberispelijk door Maurice Adegeest binnen geschoten, 1-1. Hierna bleven de beide ploegen met de volle inzet spelen. Het gevolg was dat er veel duels op het middenveld werden betwist. Slechts sporadisch leidde dit tot doelmogelijkheden. In de 34ste minuut mocht Maurice een inworp werpen. Zijn verre inworp belandde, via een aantal andere balcontacten, bij Rick van Woerkom. Rick liet deze buitenkans niet onbenut en werkte de bal met een behendig schot in het doel van ODC, 1-2.
Ook in de tweede helft speelde het spel zich voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen kregen niet veel uitgespeelde kansen. Toch was RKDVC licht de bovenliggende partij. Dit kwam met name tot uiting in het feit dat ODC wel druk op het Drunense doel wilde uitoefenen maar niet tot grote kansen wist te komen. Daar stond tegenover dat RKDVC wel telkens dreigend bleef. In de slotfase van het duel bracht RKDVC dit tot uiting in de beslissende treffer. Bij een uitbraak in de 89ste minuut werd de verdediging van ODC reddeloos gelaten dankzij enkele fraaie combinaties. Uiteindelijk kon Rick van Woerkom de bal afleveren bij de geheel vrijstaande Thomas Fitters. Met een bekeken lob liet hij de ODC-goalie compleet kansloos en zorgde zo voor de 1-3.
Komende zondag staat de derby in Baardwijk op het programma. Hoewel de Waalwijkse ploeg in de onderste regionen van het klassement bevindt, blijft het voor RKDVC een zeer te duchten tegenstander. Immers tegen Baardwijk heeft het altijd zeer moeilijk. Bij winst zou RKDVC de aansluiting met de subtop van het klassement kunnen bewerkstelligen.

Opstelling:          Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Roy Lamers, Maurice Adegeest (Thomas Fitters 61ste), Ray Kivits, Ramon Kok, Rick van Woerkom, Rik Lijbers (Damian van Bijnen 72ste), Sander van Engelen, Jelle Frikkee (Yuri Houtriet 68ste), Nick van de Laar
Scoreverloop:     1 - 0 Eigen doelpunt 5de
                             1 - 1 Maurice Adegeest 10de
                             1 - 2 Rick van Woerkom 34ste
                             1 - 3 Thomas Fitters 89ste
Toeschouwers:    75