RKDVC JO19-1
11-09-2021
5 - 2

Scheidsrechter:   V.A.J. (Vincent) van den Elshout
De aanslagen op het WTC waren vandaag precies 20 jaar geleden, de dag dat PSV-trainer Gerets vroeg aan spelers als Ronald Waterreus en Arnold Bruggink of zij de Champions League wedstrijd in Frankrijk tegen Nantes wilden spelen, op diezelfde dinsdag. Ze zeiden ja en verloren met 4-1. Nu, 20 jaar later staat er een andere wedstrijd op het programma en hoefde trainer Brokx en assistenten niet te vragen of de spelersgroep wilden spelen. De voorbereiding was niet geheel optimaal te noemen en de start van de wedstrijd al evenmin. De mannen in het blauw stonden gewoon nog te slapen en na welgeteld 26 seconden lag de bal al in het netje: 1-0 voor WSC. Nog geen 2 minuten later kwamen ze er weer door. Gewoon ouderwets, op z'n Engels, met een lange bal. Gelukkig scoorden ze niet. Het vervolg van de beginfase was erg slordig maar na 10 minuten werd er beter gevoetbald en werd de draad opgepakt. Dit begon eigenlijk toen Gök een vrije trap precies op het hoofd van Robin legde en laatstgenoemde kopte naast. Na 19 minuten en 13 seconden (1913 is het jaar dat PSV is opgericht, moest ik even vermelden van Peter)maakte Jord de gelijkmaker nadat Kyan de bal via een WSC been bij Ian kreeg, Ian gaf de bal hard en strak voor waarna Jord alleen hoefde binnen te werken. (1-1) Dit klinkt als een makkelijke intikker van Jord maar dat was het zeker niet. Als hij de bal enigszins verkeerd op de schoen kreeg zou de bal zomaar in het stadion van RKC kunnen liggen. RKDVC probeert verder te gaan en op voorsprong te komen en leggen veel energie in de wedstrijd. Ian gaat alleen op 2 verdedigers af, laat er 1 zijn hielen zien maar de ander dreef hem te ver naar de buitenkant waardoor hij niet meer heel gevaarlijk kon uithalen. Nog geen minuut later werd er rustig gezocht en gekeken. Kyan speelt Robin in en hij passt naar Duuk. Met een hoge steekbal door het centruk weet hij knap Jord te bereiken. Jord speelt Ian goed aan waardoor hij meteen 1 op 1 staat maar de keeper red. WSC dringt zo af en toe eens aan en krijgen ook mogelijkheden, maar veel opgelegde kansen zijn er niet meer bij. Een Drunense voorsprong zou op basis van het laatste half uur niet onterecht zijn. Een minuut voor rust schoten zij gevaarlijk van net buiten de 16. Zo gevaarlijk zelfs dat de bal net naast ging maar bovenal: dat Dennis geblesseerd raakte. Die ene minuut moest nog even uitgespeeld worden. In die ene minuut raakte Duuk de bal met de arm. Hands volgens de scheidsrechter. Daar waren (en zijn) de meningen wat over verdeeld. Feit is dat de bal op 11 meter ging en dat het 2-1 voor WSC stond. In de rust werd Bram overgevlogen vanuit Drunen naar Waalwijk om bij ons de tweede helft onder de lat te komen staan. De tweede helft begonnen we beter dan de eerste. Ian speelde zichzelf met het hooft vrij en moest alleen de keeper nog verschalken. Dit deed hij niet, de keeper maakte er een corner van. Die verdediging moet gek zijn geworden van Ian. Niet veel later, in de 58ste minuut werd de stand 3-1 nadat de rechtsbuiten van WSC de bal hard voor kreeg en deze werd binnen gelopen. Zij genoten niet lang van de marge van 2 want Kyan kreeg de bal na een goede actie op het middenveld de bal bij Tycho. Die zag Ian vrijstaan en die schoot de aansluitingstreffer tegen de touwen. (3-2 in de 67ste minuut). De tijd begon zo langzamerhand toch te dringen, maar de 3-3 hing in de lucht. Zeker toen Ian niet van de bal te krijgen was, (zelfs niet toen hij uitgleed) maar niet wist te scoren. Het werd steeds meer 'alles of niets', en daar profiteerde WSC van. In plaats van 3-3 werd het in de laatste minuut van de officiële speeltijd 4-2, via de binnenkant van de paal. Het doek viel voor RKDVC. Maar de einduitslag werd bepaald op 5-2, toen niemand er meer in geloofde, in blessuretijd. Jammer mannen, voor de beker zijn we uitgeschakeld maar in de competitie ga je met dit vertoonde spel ver komen, erg ver!

Opstelling:
Dennis (Bram/45), Mats, Duuk (Thijmen/60), Robin (Nick/40), Guus, Gök, Colin (Tycho/60), Tijn, Kyan, Jord (Brian/60), Ian

Dennis voor de zekerheid zijn groene keepersshirt maar wisselde voor een zwarte?
Tijn zijn mannetje stond op de gehele linkerflank?