FC Engelen JO19-1
RKDVC JO19-1
02-04-2022
3 - 1

FC Engelen speelt in het paars. Ik kan zo wel een aantal profclubs in het paars noemen: Anderlecht, Fiorentina, Perth Glory, Deportivo Saprissa en Buriram United FC, om er maar eens even wat te noemen. Dit seizoen speelden we 2x eerder tegen de JO19-1 van FC Engelen een daarin werd het 2x 1-1. Op de dag nadat we hoorden dat het Nederlands Elftal op het WK uitkomt tegen gastland Qatar, Senegal en grote onbekende Ecuador, moesten wij voor de 3e keer tegen FC Engelen voetballen. Het eerste wapenfeit kwam van FC Engelen. Een aanval over links werd naar het midden verplaatst. Van buiten de 16 werd er geschoten. Het leek een houdbare bal. Maar Bram kon de bal alleen nog maar aanraken, niet tegenhouden. 1-0 na 4 minuten. Deze goal leek op die van Diego Forlan tijdens het WK 2010, tegen Nederland. Het eerste wapenfeit van ons was minder gevaarlijk; Duuk schoot hoog over vanaf 40 meter. Het leek kort hierna 2-0 te worden toen een lange bal van hen werd doorgekopt door de spits en de nummer 10 door kon lopen. Gelukkig kon Goof hem inhalen en de bal afpakken. Na 31 minuten gaf legde Brian de bal terug op Kyan, die kreeg hem viavia bij Hamit en met een bekeken schot zorgde hij voor de 1-1. Even later kregen we een corner. Gök gaf voor maar de keeper leek hem te pakken. Hij had echter last van het hetekroketten-syndroom en de bal viel op het hoofd van Celal. Hij moest wel heel erg snel reageren, daardoor kopte hij hem voor open goal tegen de lat. Kort voor rust gaf Gök een soort hoge steekbal op Brian. Brian liep goed weg, controleerde goed en ging de uitkomende keeper voorbij. Toen trok de keeper aan de noodrem. Gek genoeg was dit geen rode kaart voor de doelman. Gewoon een vrije trap, meer niet. Kyan schoot de vrije trap over. Kort na rust werd Hamit diep weggestuurd. Hij kon nét wat eerder bij de bal komen dan de keeper maar kon niet meer afwerken, dus gaf de bal aan Kyan. Ook bij Kyan waren er ineens te veel man in het paars om uit te halen, dus pass op Brian. Maar Brian schoot over. Even later zag Hamit zijn schot geblokt worden na een goede actie van Celal over links. We waren eigenlijk heer en meester, we speelden goed met af en toe echte tikkie-takka combinaties. Maar de eerste keer in de 2e helft dat zij over de middelijn kwamen in de 2e helft, verdienden ze meteen een corner. En je raad het al: deze corner werd binnengewerkt (door onszelf): 2-1 na 66 minuten. We zetten alles op alles om de gelijkmaker te forceren. We wisselden 3x, zette Tycho in de hoek als een soort ballenjongen maar het hielp niet. Toen we net voor de 3e keer gewisseld hadden viel Robin uit met een hamstringblessure en even later viel Brian uit met een op het oog lijkende, ernstige blessure, die uiteindelijk wel meeviel. Toen we de overgebleven 9 allemaal naar voren stuurde, counterden zij nog n aar 3-1.

Opstelling:
Bram, Guus, Duuk (Thijmen/84), Goof, Tijn (Guus/78), Gök, Celal, Tycho (Jord/62), Kyan, Hamit, Brian

Bram enkele keren onder de bal doorging maar ons ook enkele keren goed in leven hield voordat het 3-1 werd?
Guus aanvoerder was nadat Duuk werd gewisseld?
Thijmen op alle plaatsen van de dug-out heeft gezeten vandaag?
Nick en Mats van de media-afdeling zijn tegenwoordig?
Duuk naast degelijk, ook af en toe nonchalant was vandaag?
Robin van die mooie Roy Lamers-balletjes gaf?
Celal meerdere malen dichtbij een goal was en gewoon een prima wedstrijd speelde?
Tijn gewoon over de achterlijn liep met de bal?
Colin spierpijn had na zijn hersteltraining?
Gök meedoet aan de ramadan, maar op verzoek van vader vandaag niet?
Kyan zoals meestal weer erg goed was?
Tycho last had van zijn scheenbeen?
Jord de keeper van FC Engelen een kopstoot gaf op vakantie en dat Jord zijn shirt kwijt was maar hem gewoon zelf aan had?
Brian het even spannend maakte op het einde maar het gelukkig met een sisser afliep?
Ian niet zelf reed omdat hij moest eten?