Haarsteeg JO19-1
RKDVC JO19-1
14-04-2022
2 - 0

In de week dat Stijn vader werd van zoon Siem werd onze wedstrijd verzet én omgedraaid waardoor we nu uit moesten op witte donderdag naar Haarsteeg. Wij staan 4e met 6 punten en zij 3e met 7 punten. Bij winst gaan we dus over hen heen. Maar aan motivatie sowieso geen gebrek, dit is immers een wedstrijd op zich. De eerste mogelijkheid van de wedstrijd was voor ons. Brian ging 1 op 1, hij haalde er een corner uit. Uit deze corner prikt jij zelf de 0-1 binnen maar deze werd afgekeurd... Het bleef dus 0-0. Even later werd er een aanval opgezet door het midden. Duuk speelde de bal naar Kyan en hij vervolgens naar Tim, zijn schot miste de kracht om het de vrouwelijke keeper van Haarsteeg lastig te maken. (Zij heeft een contract bij de PSV-vrouwen, maar met een bepaalde regeling mag ze toch een aantal wedstrijden per seizoen voor Haarsteeg uitkomen. Zo begreep ik het althans).
De eerste echte kans voor Haarsteeg kwam na een halfuurtje spelen. Op het middenveld werd er onnodig balverlies geleden en daar profiteerden ze bijna van. Gelukkig schoten ze nét naast. Kort voor rust lag Jord op de grond met een blessure. Haarsteeg ging echter door en creëerde via de linkerkant een mogelijkheid. Maar Kyan bewees niet alleen over aanvallende kwaliteiten te beschikken, en haalde de voorzet eruit met een goede sliding. Kort na rust raakte we de paal. Guus wilde een voorzet geven. Hij raakte deze niet helemaal goed en de bal raakte uit koers. Helaas voor ons scheelde het een paar centimeter. Kyan zette goed door aan de linkerkant en kon daardoor Tim bereiken. Hij schoot nét voorlangs. Enkele ogenblikken later zette Haarsteeg een aanval op die hard en hoog werd ingeschoten. Bram redde met een katachtige reactie en maakte er een hoekschop van. Maar hij had helaas geen antwoord op een kopbal, een minuut later. 63 minuten: 1-0 voor Haarsteeg. Eerlijk is eerlijk: in deze fase troeven zij ons af op felheid. Niet qua voetbal, maar elke klutsbal werd door hen gewonnen. Toch wisten we er doorheen te komen en verdienden we een vrije trap. Kyan zag zijn poging uiteen spatten in de muur. Op het einde werd alles op alles gezet voor de gelijkmaker. Ook Duuk werd mee naar voren gestuurd. We leken de deksel op onze neus te krijgen toen zij met een counter op Bram afgingen. Bram haalde hem neer en dus was er een rode prent voor hem. Jord trok het keepersshirt aan voor de laatste minuten. Hij redde nog knap 2 maal maar driemaal is scheepsrecht zeggen ze weleens, en zo ook nu. 2-0 in de 91ste minuut. Dit was dan ook de einduitslag. Aanstaande zaterdag uit naar het Zwaluwnest in Vught, hopelijk de 3 punten ophalen om zo aansluiting te houden bij de ploegen bovenin!

Opstelling:
Bram, Guus (Thijmen/82), Duuk, Casper, Celal (Tycho/63), Gök, Hamit, Jord, Kyan, Brian (Tijn/63), Tim (Simon/75)

Bram het liedje 'rood' van Marco Borsato in de volle kantine mag gaan zingen?
Guus voortaan voorzetten direct IN goal gaat schieten zei hij?
Thijmen bij zijn eerste actie over de bal heen schoot?
Nick moest trainen met het eerste?
Casper een prima vervanger voor hem is?
Duuk een mooi motivatie-appje in de groepsapp stuurde?
Mats eigenlijk moest trainen met het eerste maar geblesseerd is?
Goof ook niet helemaal fit is?
Robin de familie Smits al een aantal weken moet vertegenwoordigen in het veld?
Celal moegestreden leek na ruim een uur?
Tijn vergat door te voetballen nadat Bram de overtreding maakte maar de scheidsrechter nog niet gefloten had?
Colin inmiddels weer is begonnen aan looptrainingen?
Gök zijn vader een vakantiehuisje heeft in Trabzon en we daar een leuk teamuitje kunnen hebben