Heel het seizoen samengevat in 1 wedstrijd

RKDVC JO19-1
Haarsteeg JO19-1
28-05-2022
2 - 2

In een onderling duel word bepaald wie er 3de en 4de word. Theoretisch kunnen beide partijen (RKDVC en Haarsteeg) nog 2e worden, maar dan moet Emplina winnen in en tegen Engelen... 3e is dus de doelstelling, maar niet de enige doelstelling. De grootste doelstelling is Haarsteeg verslaan. Met goed en verzorgd voetbal. Iedereen heeft er enorm veel zin in, voor de eerste keer dit seizoen was dan ook de gehele spelersgroep aanwezig. We begonnen dan ook erg fel en waren soms té gretig op zoek naar het doel. In de 7e minuut hadden we de eerste grote kans. Gök nam een vrije trap slim op de goed opkomende Guus. Hi gaf de bal hard en strak voor, er tegen aan lopen was genoeg, maar dat deed niemand. Helaas deed ook niemand van de tegenstander dat. Na een kwartier had Haarsteeg ons voor de eerste keer omsingeld rondom ons eigen strafschopgebied. Toen wij de bal veroverde waren wij razendsnel aan de overkant. Een counter uit het boekje. Eindstation was Hamit, die de bal breed gelegd kreeg van Brian. Helaas schoot Hamit de bal over. Er werd in deze fase regelmatig gestrooid met crossballen van de ene naar de andere kant van het veld. Onder andere Goof legde er een aantal lekker op de stropdas. In de 22ste minuut kreeg Brian de bal, waarna hij de verdediging te kijk zette en schoot. Ik hoop dat de hobby van de keeper vissen is, want dat moest hij doen: 1-0. Maar de voorsprong bleef maar 5 minuten op het scorebord staan. Uit een corner kwam de bal via-via bij een speler van Haarsteeg: 1-1 na 27 minuten. De Drunense koppies gingen hangen en Haarsteeg nam het initiatief over. Na een overtreding op Jord waar niet voor werd gefloten, konden zij een aanval opzetten. Maar Bram hield ons knap op de been en voorkwam een achterstand. Vanaf dit moment leek het wat te piepen en kraken bij Haarsteeg, zij leken het conditioneel zwaar te hebben. Toch wisten wij daar niet van te profiteren en kwamen zij zelfs op voorsprong. Een inschattingsfoutje van onze kant, een goede actie en een omspeelde Bram verder stond het in de 43ste minuut 1-2. Helemaal opgeladen, vol goede moed en pure focus begonnen we aan de laatste driekwartier van het seizoen. Maar de eerste kans was voor Haarsteeg. Een levensgrote kans. Een niet te missen kans. Toch wist Bram de bal te pakken en ook de rebound pakte hij. De daarop volgende hoekschop werd half verwerkt. Wel liep iedereen van ons naar voren. Twee spelers van hun niet, dus toen zij de bal toegespeeld kregen en scoorden, werd deze terecht afgekeurd wegens buitenspel. Daar leek niet iedereen het mee eens te zijn, maar het was duidelijk. Geen doelpunt voor Haarsteeg, wél een waarschuwing voor ons. Haarsteeg leek hier en daar wat nonchalant, want een terugspeelbal was te kort, maar er kon nét niet geprofiteerd worden. Toch leken zij aan het langste eind te trekken want toen zij na een hoge, lange bal 1 op 1 kwamen met Bram, leek het gedaan. Gelukkig maakte de spits het niet af en hield hij het spannend. De tijd begon toch langzamerhand wel een beetje te dringen en er werden meer risico's genomen. Het resultaat was dat het eigenlijk alleen nog maar tegenhouden was voor Haarsteeg. Hamit ontving de bal, omspeelde de keeper en leek de bal rustig in het doel te schuiven. Een verdediger haalde de bal schijnbaar nog net voor de lijn weg. Nog geen minuut later, in de 83ste, werd er een overtreding gemaakt op Gök in de zestien meter. Hij ging zelf ook achter de bal staan. Een oude ongeschreven voetbalwet zegt dat diegene de penalty nooit zelf mag nemen, want dan gaat het mis. Dat bleek ook nu. De penalty was niet al te best en de doelman kon de bal klemvast pakken. Dit was een grote domper, maar we hadden nog ruim 7 minuten. Goof begreep dat de bal gewoon naar voren moest en gaf een perfecte voorzet op Kyan. Laatstgenoemde kopte de bal rakelings aan de verkeerde kant van de paal. In de 93ste minuut kreeg Colin de bal en pompte de bal er in. Jord was de ontvanger en legde de bal terug op Kyan. Hij maakte de kans nu wel af en zorgde bij dolle vreugde bij heel RKDVC. De grensrechter dacht nog aan buitenspel, maar de 2-2 stond. Er mocht nog afgetrapt worden. Wij veroverden de bal erg snel en roken bloed. Er werd een corner verdiend en de 3-2 hing in de lucht. De scheidsrechter liet de hoekschop niet meer nemen en koos voor de veilige weg door af te fluiten. Het was op het eerste halfuur na, geen goede wedstrijd. De scheidsrechter heeft wel goed gefloten, bedankt voor de leiding.

Het was een mooi seizoen mannen. Eigenlijk was vandaag het synoniem van het seizoen. Begonnen met goede resultaten, maar kwamen ook in diepe, hele diepe dalen terecht (Hedel en Tricht). Toch stonden we weer op en rechtten de rug, zo hadden we de overwinning bij Zwaluw verdiend, en behaalde we de dubbele cijfers tegen WSC.
Een mooi jaar die we mooi gaan af sluiten!

Opstelling:
Bram, Guus (Thijmen/61), Goof, Duuk (Robin/61), Tijn (Celal/45), Gök, Jord, Colin, Kyan, Brian (Tycho/61), Hamit

Wist u dat?

Bram nog nooit zo snel van de ene naar de andere kant van het veld rende na de 2-2?
Guus weer een aantal ouderwetse Denzel Dumfries-acties had vandaag?
Thijmen de voorkeur kreeg boven Goof in de opbouw van sommigen?
Duuk de aanvoerdersband wel om had, maar dat geen vrijbrief is om laks te worden?
Robin de kwaliteit heeft dat hij als enige speler altijd en overal goed invalt?
Celal overal aan de linkerflank uit de voeten kan?
Tijn een blaar had onder zijn voet tijdens de warming up?
Colin de voorassist gaf bij de gelijkmaker?
Gök een kopduel won? (hij moest hiervoor wel de rug van zijn tegenstander gebruiken)
Kyan niet alleen met twee benen kan schieten maar ook goed kan koppen?
Tycho volgend seizoen een van de kartrekkers is?
Jord zijn vader aanbood om de afsluiting bij hun thuis te houden?
Brian na vier weken afwezigheid nu twee weken op rij scoort?
Hamit geen doelpunt op zijn naam kreeg, wel een gele kaart?
Ralph geen enkele fout maakte vandaag?
Rowan zo opgelucht was met de gelijkmaker dat hij per ongeluk 1-3 op het scorebord zette?
Peter de JO19-1 inruilt voor het 1e elftal?
Timo jasje aan, jasje uit speelde?
Berry afwezig was?
Stijn werd gefeliciteerd door de trainer van de tegenstander met het gestolen punt?