Ruime overwinning in eerste officieel treffen

Baardwijk 1
03-09-2023
1 - 5

Vandaag stond het eerste duel van competitiejaar 2023 – 2024 op het programma. Voor de beker moest in Baardwijk op een bijveld aangetreden worden tegen Baardwijk. De gastheren spelen een klasse lager dan RKDVC. Dit klassenverschil kwam in het duel sterk tot uiting. Nagenoeg de hele wedstrijd was RKDVC de bovenliggende partij. Bij zijn basisdebuut kreeg de keeper van RKDVC, Wessel van Esch, uitermate weinig te doen. Daarentegen moest zijn collega van Baardwijk vanaf de eerste minuut aan de bak. In de 5de minuut was hij al kansloos, maar dankzij de paal ging het eerste doelgevaar van RKDVC na een schot van Pim van Hulten via de paal naast. In de 8syte minuut kon de doelman nog reddend optreden op een schot van Simon van der Werff. Maar weer drie minuten later moest ook hij buigen. Na een mooie pass van Roy Lamers schoot Simon onhoudbaar binnen, 0-1. Ook na deze treffer bleef RKDVC de overheersende partij. In de 22ste minuut ging na een mooie aanval de inzet van Simon juist over. In de 36ste minuut werd een treffer van Pim van Hulten wegens, betwistbaar, buitenspel afgekeurd. Maar in de 41ste minuut was het dan toch raak. Na een pass van Roy op Simon legt hij de bal keurig neer bij de tweede paal, waar Colin Smits geheel vrijstaand eenvoudig de 0-2 kan laten aantekenen. Op slag van rust kregen de gastheren een vrijetrap te nemen op de rand van het strafschopgebied. Sjors Mandemakers nam deze vrije trap overtuigend en legde de bal perfect binnen laag in de verste hoek, 1-2.
Ook de tweede helft was het RKDVC dat het spel geheel naar zich toe wist te trekken. In de 47ste minuut maakte Gok Deniz Yazici een fraaie actie in het strafschopgebied en legde de bal voor. Na een handsbal kon de scheidsrechter niet anders besluiten tot een stafschop. Deze werd door Pim keurig binnen gelegd, 1-3. Een minuut later besliste Simon de wedstrijd nadat hij de doelman van Baardwijk met een slimme lob kansloos wist te laten, 1-4. In de 54ste minuut werd de eindstand bereikt. Na een snelle aanval met goed combinatiespel van Pim en Simon kwam de bal bij Thijs Lamers die eenvoudig de 1-5 binnen legde. Hierna ging de wedstrijd op slot. In de 74ste minuut kreeg Baardwijk een tweede doelmogelijkheid. Echter Wessel pakte de inzet op voortreffelijke wijze.
Voor RKDVC maakte drie spelers hun debuut in het eerste elftal. Wessel van Esch startte in de basis, Als invallers speelden Duuk van der Mee en Tygo van Helvoirt voor het eerst in hun wedstrijd in RKDVC 1.

Opstelling:            Wessel van Esch, Mats van Bokhoven (Duuk van der Mee 24ste), Bas Verhoeven )Ruud van Daelen 45ste), Nick Pelle, Roy Lamers, Thijs Lammers, Timo Boomsluiter, Colin Smits (Randy van den Heuvel 68ste), Gok Deniz Yazici, Simon van der Werff, Pim van Hulten (Tygo van Helvoirt 68ste).
Scoreverloop         0 – 1 Simon van der Werff 11de min.
                                0 – 2 Colin Smits 41ste min.
                                1 – 2 Sjors Mandemakers 45ste min.
                                1 – 3 Pim van Hulten 47ste min.
                                1 – 4 Simon van der Werff 48ste min.
                                1 - 5 Thijs Lammers 54ste min.