Hitte maakt beker derby super zwaar

FC Drunen 1
10-09-2023
4 - 2

Op 073voetbal.nl stond een voorbeschouwing op deze derby. In deze voorbeschouwing werd gemeld dat tot enkele jaren geleden de beide Drunense verenigingen nimmer tegen elkaar speelden. De afgelopen drie jaren werden beide teams bij elkaar ingedeeld. RKDVC won deze drie edities, maar telkens met een klein verschil (2-0, 1-0 en 4-3). Het artikel sloot af met de opmerking “Een Derby kent dus andere wetten”. Ook deze keer gold deze wet. Fc Drunen toonde een enorme inzet en strijd. RKDVC probeerde op basis een technisch surplus de tegenstander af te troeven. Over en weer kregen beide ploegen diverse mooie kansen. De eerste die de kans omzette in een doelpunt was Fc Drunen. Een diepe bal vanaf het middenveld viel tussen een Fc speler en de verdediging van RKDVC. Sinan Alkan kon hier als winnaar uitkomen en de bal laag binnen tikken (0-1), Het zou tot de 34ste minuut duren voordat RKDVC de stand gelijk kon trekken. Na een fraai opgezette aanval kon Gok Deniz Yazici de bal afleveren bij Jasper Liefting. Met een fraai schot tekende hij de 1-1 aan. Het leek erop dat beide ploegen met een gelijke stand de rust in zouden gaan. In de 11de minuut van de extra tijd, vanwege de hitte had de goed leidende scheidsrechter Van der Gugten enkele drinkpauzes ingelast, wist Gok Deniz een bal met een lange pass af te leveren bij Simon van der Werff. Die ontdeed zich zeer behendig van zijn verdediger en schoot onhoudbaar de 2-1 binnen.
Ook na rust bleef het een zeer aantrekkelijke pot voetbal. Opnieuw gooide Fc alle inzet in de strijd. Dit resulteerde al snel in een gelijkmaker. Op 25 meter van het doel mocht Soufiane Bakkali een vrije trap nemen. Met een zuiver schot liet hij RKDVC keeper, Wessel van Esch kansloos, 2-2. Hierna was RKDVC toch wel de heersende partij. Dit resulteerde in nog twee doelpunten. In de 69ste minuut was het Gok Deniz die van afstand de gelegenheid kreeg om te schieten. Zijn schot bleek voor de doelman van Fc onhoudbaar en bolde het net, 3-2. Als beloning van het goede spel en zijn doelpunt kreeg Gok Deniz hierna een publiekswissel. De wedstrijd werd in de 81ste minuut beslist. Kyan Cordes werd in de diepte aangespeeld. Na een goede loopactie kon hij de bal panklaar afleveren bij Colin Smits. Deze legde de bal fraai binnen, 4-2.
RKDVC won de pot dik verdiend.. Door deze overwinning heeft komende week voldoende aan een gelijkspel in het duel bij VCB in Biezenmortel om de volgende ronde te bereiken.

Opstelling:           Wessel van Esch, Bas Verhoeven (Mats van Bokhoven 45ste), Roy Lamers, Ingmar Voorhaar (Thijs Lammers 45ste), Timo Boomsluiter (Nick Pelle 52ste), Colin Smits, Goof van Bokhoven, Gok Deniz Yazici (Kyan Cordes69ste), Sam Pietersen (Duuk van der Mee 61ste), Simon van der Werff, Jasper Liefting.
Scoreverloop:        0 – 1 Sinan Alkan 10de min.
                                 1 – 1 Jasper Liefting 34ste min.
                                 2 – 1 Simon van der Werff 45 + 11
                                 2 – 2 Soufiane Bakkali 47ste min.
                                 3 – 2 Gok Deniz Yazici 69ste min.
                                 4 – 2 Colin Smits 81ste min.