Mooie overwinning van JO8-2 tegen NEO'25

NEO'25 JO8-1
RKDVC JO8-2
16-09-2023
3-8

Het blijft goed gaan met JO8-2 van RKDVC. Ook in de derde wedstrijd van dit seizoen boekte het team een mooi resultaat. De uitwedstrijd tegen NEO'25 werd met 3-8 gewonnen.

In zonnige Waalwijk moest JO8-2 het doen zonder Mika. Omdat Liam en Xavi wilden invallen, bestond het team uit 7 spelertjes en hadden we 1 wissel. Steven was de eerste helft de keeper, Xavi stond achterin. Op het middenveld rouleerden Thies, Tygo en Guilherme en voorin stond soms Elijah en soms Liam.

Al snel bleek dat het een heel leuke wedstrijd kon worden. De teams waren in de eerste minuten aan elkaar gewaagd en het bleef lang 0-0. Liam brak de wedstrijd open met een mooie goal, daarna stond Tygo aan de basis van de 2-0. Na een goede actie gaf hij een perfecte voorzet op Liam, die de bal binnentikte. Een echt teamdoelpunt dus!

Na deze twee goals drukte JO8-2 door. Guilherme en Liam scoorden nog voor rust en omdat Steven in de goal alles tegenhield, was de ruststand 4-0.

Na de rust ging Guilherme keepen en kwam Steven op het middenveld te staan. Bij NEO'25 kwam wat versterking binnen de lijnen, waardoor de partij weer meer in evenwicht was. NEO vuurde de ene na de andere knal af op het doel van Guilherme, die supergoed keepte. Hij werd daarbij geholpen door Tygo en Xavi, die goed stonden te verdedigen.

RKDVC JO8-2 bleef als een team voor elkaar werken. NEO maakte er drie in de tweede helft, maar door goals van Elijah, Liam (2x) en Steven bleef RKDVC de bovenliggende partij. Ook Thies leek nog te scoren, maar de doellijntechnologie in Waalwijk kon niet bepalen over de bal over de lijn was. Zo eindigde de wedstrijd in een mooie 3-8 overwinning.

Uitslag: 3-8 (ruststand 0-4)
Keeper eerste helft: Steven
Keeper tweede helft: Guilherme

Doelpunten RKDVC: Liam (5), Guilherme, Elijah en Steven