RKDVC 1
24-09-2023
3 - 1

RKDVC ging in de 1e competitiewedstrijd onnodig onderuit tegen een uiterst effectief Helvoirt.
De Drunenaren gingen goed van start en drukte Helvoirt in de beginfase terug op eigen helft. Echter in de 6e minuut wist Helvoirt te scoren uit hun eerste aanval. Een voorzet van rechts werd binnen gewerkt. Een minuut later liet Simon van der Werff een grote kans op de gelijkmaker liggen. Alleen voor de keeper schoot hij helaas over. In de 17e minuut nam Helvoirt verder afstand. Wederom kwam er een voorzet van rechts en deze werd door een volledig vrijstaande speler binnen gekopt. In de laatste 10 minuten voor rust kwam RKDVC nog tot 3 kansen. Eerst schoot Pim van Hulten over, Simon kwam weer alleen voor de keeper maar die wist te redden en Bas Verhoeven kopte over.

Na rust was het eenrichtingsverkeer op de goal van Helvoirt. RKDVC kwam halverwege de 2e helft verdiend op 2-1 via Pim van Hulten die een ingedraaide bal van Roy Lamers wist binnen te tikken. Helvoirt wist zich geen kansen bij elkaar te spelen na rust maar kwam na 70 minuten toch op 3-1. Een toegekende vrije trap werd in de kruising geknald. Met nog een kwartier te gaan scoorde Ingmar Voorhaar met een kopbal maar helaas werd de goal afgekeurd wegens buitenspel. Helvoirt wist de 3-1 voorsprong verder goed te verdedigen zodat RKDVC de 1e wedstrijd met een nederlaag genoegen moest nemen.