Volop spektakel bij gelijkspel JO8-2

www.rkdvc.nl
RKDVC JO8-2
Zwaluw VFC JO8-3
30-09-2023
8-8

RKDVC JO8-2 trakteerde zijn trouwe supporters zaterdagochtend op een heerlijk potje voetbal. In de thuiswedstrijd tegen Zwaluw JO8-3 kantelde de score keer op keer. Met een gelijkspel (8-8) kreeg de mooie wedstrijd een terechte uitslag.

Alle 7 de spelers van JO8-2 waren erbij tegen Zwaluw. Elijah was net op tijd hersteld van een polsblessure, Daley speelde zijn eerste thuiswedstrijd voor zijn nieuwe team. Hij was, net als Steven, Mika en Tygo, 1 van de middenvelders. Achter de middenvelders stond Guilherme als rots in de branding achterin. Thies was voor rust de keeper. Hij kreeg het druk, want Zwaluw JO8-3 was een prima team. Voordat alle ouders langs de lijn het eerste bakkie koffie goed en wel op hadden, stond het al 0-2 voor de bezoekers uit Vught.

RKDVC knokte zich snel terug in de wedstrijd. Tygo frommelde na goed doorzetten de 1-2 erin en door doelpunten van Steven en Elijah werd de achterstand omgezet in een voorsprong. Maar lang duurde de pret niet, want Zwaluw kantelde de wedstrijd weer helemaal. Door drie goals van de bezoekers was de ruststand 3-5.

Na een slokje water wat tips van de trainers begon RKDVC geweldig aan de tweede helft. In korte tijd leek het de wedstrijd helemaal naar zich toe te trekken. Door goals van Steven (2), Daley en Elijah boog RKDVC de 3-5 achterstand om in een 7-5 voorsprong.

Maar ook nu was het nog niet afgelopen. Ineens werd iets minder scherp verdedigd en daardoor kon Zwaluw in korte tijd drie keer scoren. RKDVC stond weer achter, maar rechtte nog een keer de rug: Daley zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

Hierna was het nog even zweten. Niet alleen voor de spelers, maar vooral ook voor de enthousiaste fans langs de lijn. Zwaluw ging op zoek naar de 8-9, maar vooral verdediger Guilherme en keeper Tygo hielden RKDVC overeind. Ook Thies, Mika, Steven, Daley en zelfs aanvaller Elijah deden veel belangrijk verdedigend werk. Daley was met een vrije trap in de laatste seconde nog dicht bij de winnende goal voor de thuisploeg, maar het bleef 8-8. Dat was ook een terechte uitslag. Het leverde RKDVC JO8-2 niet alleen een punt, maar ook een dikverdiend applaus van de trotse ouders op.

Uitslag: 8-8
Keeper eerste helft: Thies
Keeper tweede helft: Tygo

Doelpunten RKDVC: Steven (3), Elijah (2), Daley (2) en Tygo
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven