RKDVC JO8-1 verliest van een sterke tegenstander

Sarto JO8-1
RKDVC JO8-1
30-09-2023
12-4

De jongens van de jo8-1 hadden zaterdagochtend een uitwedstrijd op het programma tegen Sarto Jo8-1. Xavi ging vandaag keepen en de achterhoede werd gevormd door Samuel en door Mauk. Op het middenveld stonden Liam en Tijmen en Yannick stond in de spits. Yagiz Effe begon als reserve maar zou er uiteraard snel in komen. De wedstrijd ging gelijk op in de beginfase en door goed keeperswerk van Xavi bleef het 0-0. Echter slide een speler van Sarto de bal uit de handen van Xavi waarna hij deze in het doel schoof. De spelbegeleider had de situatie niet goed kunnen zien en keurde het doelpunt onterecht goed. RKDVC liet het er niet bij zitten wat resulteerde in een mooi doelpunt van Liam. Sarto bleek een fysiek sterke tegenstander wat resulteerde in een paar harde slidings en het vasthouden van shirtjes. Ondanks dat de laatste man van Sarto met 2 handen aan het shirtje van Liam trok, ging hij goed door en kon met de punt de 1-2 maken. Hierna volgde een goede fase van Sarto en liet het ook zien dat men heel goed kan voetballen. Ondanks de ruststand van 6-3 bleef RKDVC aardig overeind tegen deze sterke tegenstander en leek het niet kansloos in de 2e helft.

De 2e helft verliep niet zo goed als de eerste en gingen de kopjes hangen. Hierdoor kregen we onnodig veel doelpunten tegen en een aantal spelers hadden hun emoties hierdoor niet onder controle. De laatste tien munten van de wedstrijd probeerde we het plezier in het voetbal terug te krijgen en spraken we af dat we een nog doelpunt probeerde te maken. Het plezier leek in ieder geval terug gevonden. Dit resulteerde in een paar mooie aanvallen en gelukkig nog een doelpunt. Eindstand was 12-4.
Doelpuntenmaker: Liam 4x