RKDVC verliest onnodig slechtweerwedstrijd

Nooit Gedacht 1
05-11-2023
2 - 0

Afgelopen zondag mocht RKDVC in Geffen aantreden tegen het plaatselijke Nooit Gedacht. Door het slechte weer van de afgelopen dagen was de wedstrijd verplaatst naar het kunstgras. Door een sterke wind die over het veld waaide wilde beide ploegen de eerste helft met die wind in de rug voetballen. Doordat RKDVC de toss wist te winnen speelden de Drunenaren de eerste helft met die wind mee. In het spel zat het echter niet mee. Hoewel RKDVC door de wind gedragen veelvuldig de aanval wist te zoeken stuitten zij op de doelman van Nooit gedacht. Deze Luuk Bijveld speelde een puike wedstrijd en wist zo zeker enkele doelpunten voorkomen. En op de momenten dat de keeper zijn meerdere moest erkennen na een RKDVC aanval ging de bal juist naast of belandde de bal op het dak van het doel (zevende minuut) of ging de bal via de lat juist over (44ste minuut). Hierdoor gingen beide ploegen met een 0-0 stand rusten.

De tweede helft had de gastheer de wind mee. Dit leverde vele aanvallen op het Drunense doel op. In de 49ste minuut ging een vrije trap van hen nog via de lat over het doel. Echter vier minuten later was het wel raak. Na een fraai opgezette aanval ging het schot van Ken Bissels onhoudbaar het Drunense doel in, 1-0. Ook hierna bleef de druk op het Drunense doel groot. Dit zou in de 68ste minuut ertoe leiden dat Bob van Iersel plots kon uithalen. Hij zag zijn inzet gepromoveerd worden tot een doelpunt, 2-0. Het was overigens niet zo dat RKDVC daar niets tegenover stelde. Kort voor deze tweede treffer was Simon van der Werff kansrijk voor het doel, maar zijn shot zou voorlangs gaan. En in de 77ste minuut was Bas Verhoeven dicht bij een treffer. Uit een hoekschop kon Bas koppen. Echter de bal passeerde de paal juist aan de voor RKDVC verkeerde zijde.

Al met al heeft RKDVC een terechte nederlaag geleden. Maar als er beter met de doelmogelijkheden was om gesprongen had er meer ingezeten. Overigens betekende de invalbeurt van Jacco van der Sanden zijn debuut in het eerste elftal. Komende weekeinde komt topper SCG’18 uit Sint Michielsgestel in Drunen op bezoek. Het Gestelse team, getraind door John Meijs, zal zich willen revancheren van de nederlaag tegen Nieuwkuijk.

Opstelling:            Wessel van Esch, Mats van Bokhoven (Nick Pelle 73ste), Bas Verhoeven, Roy Lamers, Thijs Lammers, Kyan Cordes (Yuri Houtriet 73ste, Jacco van der Sanden 80ste) Timo Boomsluiter, Colin Smits, Sam Pietersen, (Damian van Bijnen 56ste), Simon van der Werff en Pim van Hulten (Ingmar Voorhaar 73ste)
Scoreverloop:        1 – 0 Ken Bissels 53ste min.
                                 2 – 0 Bob van Iersel 68ste min.