RKDVC en SCG delen de punten

SCG'18 1
12-11-2023
2 - 2

RKDVC behaalde het eerste gelijkspel in deze competitie. Lang leek het er op dat RKDVC een zwaarbevochten overwinning zou boeken, maar ruim in blessuretijd scoorde SCG nog de niet onverdiende gelijkmaker.

SCG is een goed voetballende ploeg die onder leiding van oud-RKDVC trainer John Meijs inmiddels al 4 overwinningen in deze competitie bij elkaar heeft gespeeld. RKDVC steekt daar wat schril tegen af met slechts twee winstpartijen. RKDVC startte vandaag sterk en kwam na een half uur spelen op voorsprong door een doelpunt van Simon van der Werff, die goed voor zijn man kwam en alert binnentikte bij de eerste paal. SCG wist echter kort daarna op gelijke hoogte te komen na weifelend ingrijpen van de RKDVC-defensie. De Drunenaren mochten van geluk spreken dat ze niet met een achterstand de rust in gingen aangezien SCG nog een grote kans van dichtbij over zag gaan.

De 2e helft zagen we een beter SCG, maar het was RKDVC dat wederom een voorsprong pakte nadat Pim van Hulten het snelst reageerde bij een goed genomen hoekschop. Voor SCG was dit het signaal om nog sterker aan te dringen en met verzorgd veldspel werd er steeds grotere druk uitgeoefend op de RKDVC-goal. Keeper Wessel van Esch heerste in deze fase in zijn eigen strafschopgebied.Hij moest echter in de 94e minuut toch de gelijkmaker incasseren na knullig balverlies in de Drunense defensie. Dit was een bittere pil aangezien met geconcentreerd verdedigen het er naar uit leek te zien, dat de 3 punten in Drunen zouden blijven. Op basis van het spelbeeld van het laatste half uur was het echter niet onverdiend dat de punten werden verdeeld.

De gewenste sprong op de ranglijst is hiermee niet gemaakt en RKDVC vindt zich terug op de 11e plaats. Volgende week gaat RKDVC op bezoek bij koploper Haarsteeg, dat vandaag een klinkende 3-0 overwinning in Nieuwkuijk boekte. Op voorhand een mooi affiche en een mooie uitdaging om daar tot een goed resultaat te komen. Succes al vast!

Opstelling:            Wessel van Esch, Nick Pelle, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen (Stijn de Bijl 76ste), Timo Boomsluiter, Colin Smits, Sam Pietersen, Thijs Lammers, Ingmar Voorhaar (Yuri Houtriet 76ste), Pim van Hulten (Jacco van der Sanden 90+1ste), Simon van der Werff.
Scoreverloop:         1 – 0 Simon van der Werff 25ste min.
                                  1 – 1 Stan van Rooij 29ste min.
                                  2 – 1 Pim van Hulten 61ste min.
                                  2 – 2 Stan van Rooij 90+2 min.