RWB JO8-2
RKDVC JO8-2
18-11-2023
2-1

Voor JO8-2 van RKDVC stond zaterdagochtend de uitwedstrijd tegen RWB op het programma. Om 8.45 uur stonden alle kindjes en ouders fris en fruitig op het veld in Waalwijk voor de aftrap. Het werd een spannende wedstrijd, maar JO8-2 kwam net tekort en verloor met 2-1.

Bij JO8-2 ontbrak Guilherme in deze uitwedstrijd. Als vervanger van Guilherme viel Liam in, waardoor JO8-2 met 1 wissel aan de wedstrijd begon. Steven was in de eerste helft de keeper, Tygo en Thies stonden samen achterin en Liam was de spits. Op het middenveld rouleerden Daley, Mika en Elijah.

De talentjes van RKDVC lieten meteen zien dat ze er zin in hadden. Voor iedere bal werd geknokt en iedereen werkte keihard, waarbij vooral Tygo achterin ijzersterk speelde. Maar RWB had ook een goed team. De thuisploeg was iets sterker en maakte de 1-0 toen RKDVC even een gaatje liet vallen in de verdediging.

Voor de rust maakte RWB ook 2-0, maar via Elijah kwam RKDVC terug in de wedstrijd. Hij lette goed op toen de keeper van RWB niet goed uittrapte en schoot keurig binnen. Keeper Steven hield RKDVC intussen overeind met een paar knappe reddingen.

In de tweede helft leek de wedstrijd te kantelen. Bij RKDVC ging Mika keepen, waardoor Steven in het veld kwam te staan. Hij leek met een schot in de verre hoek de 2-2 te maken, maar de keeper van RWB redde knap. Daarna was ook Daley dicht bij een doelpunt, maar opnieuw ging de bal er net niet in. RKDVC deed er alles aan en was in het eerste deel van de tweede helft de betere ploeg, maar de verdedigers van keeper van RWB speelden heel goed en zaten er telkens tussen.

Na de laatste time-out schakelde RKDVC om naar een aanvallender systeem met eerste Liam, en daarna Elijah als enige verdediger. De bezoekers uit Drunen gingen vol voor de 2-2, maar RWB bleef goed spelen en gaf niets meer weg. En dus eindigde de wedstrijd in een nipte, maar niet onverdiende overwinning voor de thuisploeg. Maar RKDVC JO8-2 kan terugkijken op een prima wedstrijd, waarin het echt weer als een team speelde. Iedereen werkte hard voor elkaar. De ochtend werd bovendien mooi afgesloten: in de penaltyserie toonde keeper Mika zich een echte penaltykiller. Hij pakte bijna alles!

Uitslag RWB – RKDVC: 2-1

Keeper eerste helft: Steven