RKDVC boekt fraaie overwinning op technisch onderlegde tegenstander

RKDVC 1
Den Dungen 1
26-11-2023
1 - 0

Afgelopen zondag moest RKDVC aantreden tegen Den Dungen. De Dungenaren staan bekend als een technisch goed onderlegde tegenstander. Vele ploegen kijken met respect tegen de ploeg op. Wel moet gezegd worden dat de gasten nog geen uitwedstrijd wisten te winnen dit seizoen. Ook deze wedstrijd tussen RKDVC en Den Dungen bleek een spannende strijd te worden, waarin beide teams in de eerste helft gelijk opgingen. Hoewel de kansen schaars waren kreeg RKDVC enkele kansen, maar slaagde er niet in om het net te doen bollen.
In de tweede helft van de wedstrijd kwam er meer actie. Hierbij zocht RKDVC regelmatig aanval en creëerde diverse mooie kansen. Echter tot een treffer zou het niet komen. Pas in de 64e minuut zou hierin verandering komen. Een schot van Pim van Hulten zou gekeerd worden, maar Thijs Lammers was alert en benutte de rebound door deze in een doelpunt om te zetten. Dit zorgde zo voor een belangrijke voorsprong voor RKDVC. Een opmerkelijk moment vond plaats in de 80e minuut, waarbij de keeper van RKDVC, Wessel van Esch , met een fantastische redding een tegentreffer wist te voorkomen. Dankzij deze cruciale interventie behield RKDVC de voorsprong. Tot het eindsignaal bleef het zeer spannend maar RKDVC zou de drie punten over de eindstreep brengen. Hoewel de partij zeer spannend was, is de overwinning voor RKDVC verdiend te noemen.
Dankzij deze overwinning kan RKDVC met vertrouwen naar de toekomst kijken. Het is duidelijk dat de mannen vastberaden zijn om vooruitgang te boeken en succes te behalen in hun komende wedstrijden. De spelers hebben laten zien dat ze in staat zijn om te presteren onder druk en dat teamwork en individuele vaardigheden hand in hand gaan. Komende week wacht opnieuw een uitdaging. In Oss mag RKDVC aantreden tegen Margriet. De Osse gastheer was vooraf aan de competitie de grote favoriet voor het kampioenschap. En hoewel de ploeg een matige start van de competitie kende blijft het, zeker voetballend, een uitstekende ploeg.

Opstelling:                  Wessel van Esch, Nick Pelle (Stijn de Bijl 82ste), Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Timo Boomsluiter (Jasper Liefting 82ste), Colin Smits, Thijs Lammers, Sam Pietersen, Roy Lamers (67e Kyan Cordes 67ste), Pim van Hulten, Simon van der Werff (Jacco van der Sanden 89ste).
Scoreverloop:              1 – 0 Thijs Lammers 65ste min.
 
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven