JO8-2 trakteert zichzelf op klinkende winst

WSC JO8-2
RKDVC JO8-2
02-12-2023
1-6

Met pakjesavond voor de deur heeft RKDVC JO8-2 zichzelf getrakteerd op een mooi cadeau. De uitwedstrijd tegen WSC eindigde in een klinkende overwinning (1-6).

Met WSC trof JO8-2 een bekende tegenstander. Eerder dit seizoen, in de eerste wedstrijd na de zomer, speelden de teams in Waalwijk met 5-5 gelijk. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden en JO8-2 had er, ondanks de vrieskou, veel zin in. Ook alle vaders en moeders stonden om 8.30 uur weer vol goede moed, en met een bakje koffie, klaar om de talentjes uit Drunen aan te moedigen.

In het eerste deel van de wedstrijd gingen beide teams gelijk op. WSC kwam dankzij een goed schot op voorsprong. De Waalwijkers kregen ook een grote kans op 2-0, maar door goed keeperswerk van Guilherme, koel verdedigen van Thies en een beetje hulp van de paal bleef het 1-0. Vlak voor rust maakte RKDVC de gelijkmaker. Na een sterke actie van Tygo rolde de bal via een been van een WSC-verdediger in het doel.

De ruststand was dus 1-1. In de tweede helft ging Tygo keepen en met een goede uittrap bereikte hij Elijah, die mooi raak schoot. RKDVC drukte door en dankzij een knap schot van Guilherme en nog drie goals van Elijah bouwde het de voorsprong uit naar 1-6.

RKDVC speelde een heel goede tweede helft, waarin iedereen zijn steentje bijdroeg. Tygo stond goed te keepen, achterin werkten Steven en Mika alles weg en op het middenveld veroverden Thies, Elijah en Guy veel ballen. Daley zorgde voorin continu voor dreiging.

JO8-2 boekte zo een heel knappe overwinning op een goede tegenstander!

Uitslag WSC- RKDVC: 1-6

Doelpunten RKDVC: Elijah (4), Guilherme en Tygo

Keeper eerste helft: Guilherme