RKDVC speelt verdienstelijk gelijk in Oss

Margriet 1
03-12-2023
1 - 1

Op het sportpark Amstelhoef in Oss stond de wedstrijd tussen Margriet en RKDVC op het programma. De gastheren werden voor aanvang van deze competitie veel genoemd als kampioenskandidaat nummer 1. Echter een heel ongelukkig begin van de competitie zorgde ervoor dat de Ossenaren voor aanvang van dit duel gelijk in punten stonden met RKDVC. In de wedstrijd zou blijken dat beide ploegen erg aan elkaar gelijk waren. De gastheren hadden voor rust een licht speloverwicht. Echter het zou tot de 28ste minuut duren voordat dit in een eerste doelmogelijk kon worden uitgedrukt. Op dat moment kreeg Joey Schuurmans de bal heerlijk in de diepte aangespeeld. Zijn schot zou onhoudbaar in de benedenhoek verdwijnen, 1-0. Ook RKDVC kreeg voor rust maar weinig doelmogelijkheden. En de enkele keren dat de Drunenaren gevaarlijk werden liet de doelman van Margriet, Jurre van den Akker, zijn kwaliteiten zien. In de 37ste minuut kwam RKDVC gevaarlijk voor zijn doel. De bal kwam bij Sam Pietersen die vlammend uithaalde. Maar de doelman redde subliem. In de 43ste minuut moest hij opnieuw optreden. Na een snel uitgevoerde uitbraak kwam Simon van der Werff tot een schot. Opnieuw redde de doelman door de bal met zijn been juist naast te werken.
In de tweede helft zou RKDVC de bovenliggende partij worden. Dit leverde meerdere mooie kansen op. In de 46ste minuut zag de juist ingevallen Ingmar Voorhaar een kopbal juist over het doel gaan. In de 58ste minuut was Ingmar opnieuw dicht bij een treffer. Maar ook nu, na een zeer fraai opgezette aanval, ging zijn inzet juist over het doel. Vijf minuten later leek het erop dat RKDVC de gelijkmaker zou gaan scoren. Bij een uitbraak kon Pim van Hulten de bal opbrengen. Op het juiste moment legde hij af op de geheel vrijstaande Simon. Maar ook Simon zag de bal juist aan de verkeerde kant van de paal de doellijn passeren. Tegen al dit geweld stelde de thuisploeg in de tweede helft maar weinig. Toch konden zij in de 68ste minuut gevaarlijk worden. Agonis Hoti mocht een vrije trap nemen. Zijn schot werd echter door Wessel van Esch gekeerd worden. Ook in de 74ste minuut was RKDVC dicht bij de gelijkmaker. Opnieuw was het Simon die een grote kans kreeg. Maar ook nu ging zijn inzet juist naast. In de 87ste minuut was het dan toch eindelijk raak voor RKDVC. Een vrije trap belandde voor het doel van de gastheren. In een mêlee van spelers bleef de mee opgekomen Damian van Bijnen erg koel en schiet de bal keurig binnen, 1-1. Na deze treffer ging de thuisploeg op zoek naar de winnende treffer. Echter in hun dadendrang stuitte zij op een prima defensie van RKDVC en ook Wessel van Esch moest enkele malen reddend optreden.

Al met al heeft RKDVC een meer dan verdiend punt in Oss weten te behalen. Bij RKDVC maakte Mark van Erp zijn debuut in het eerste team. Komende zaterdag speelt RKDVC thuis tegen Alem. Alem heeft afgelopen zondag tegen Nieuwkuijk gespeeld. Thuis werden onze buren op een 4-1 nederlaag getrakteerd. Hun sterspeler, Mats Steenbekkers, zorgde met een loepzuivere hattrick voor de basis voor deze zeer fraaie overwinning. RKDVC is gewaarschuwd.

Opstelling:             Wessel van Esch, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Nick Pelle, Roy Lamers (Kyan Cordes 75ste), Thijs Lammers (Mark van Erp 85ste), Colin Smits (Ingmar Voorhaar 45ste), Sam Pietersen, Simon van der Werff, Pim van Hulten, Jasper Liefting (Timo Boomsluiter 85ste)
Scoreverloop           1 – 0 Joey Schuurmans 28ste min.
                                   1 – 1 Damian van Bijnen 87ste min.