DIA JO8-1
RKDVC JO8-1
02-12-2023
2-3

Zaterdagochtend moesten we aantreden tegen DIA zonder Mauk en Samuel. Gelukkig speelde de Jo8-2 al voeg waardoor Tygo en Daley hun tweede wedstrijd van de dag bij ons konden spelen. Hierdoor hadden we de beschikking over één wissel en deze zou nodig blijken want het werd een spannende wedstrijd.

Dat RKDVC er veel zin in had, was direct zichtbaar. Er werden fanatieke duels gewonnen om de bal te veroveren, goed op de bal verdedigd en telkens stond er wel iemand van RKDVC bij de spelers van DIA zodat ze niet vrij stonden. Yagiz Efe stond op doel en hij was samen met Tygo en Xavi het slot op de deur. Hierdoor konden Daley, Tijmen en Liam hun acties op het middenveld uitvoeren en had de snelle Yannick de ruimte om voorin gevaarlijk te worden. Nadat een bal uit ging, dribbelde Liam de uitbal snel in en kon hij de bal in de verre hoek naast de keeper schuiven waardoor het 0-1 stond.
Niet lang na de 0-1 werd het 0-2 doordat de keeper een doeltrap bij Liam in de voeten schoot. De keeper stond hierdoor ver uit zijn goal en Liam schoot de bal over de keeper in de goal. RKDVC was los en dit resulteerde in mooi voetbal. Xavi, Tijmen en Tygo wonnen bijna al hun duels, Daley en Liam speelden soms met z’n tweeën de hele verdediging ondersteboven en Yannick had mooie acties die helaas net niet resulteerde in een doelpunt. In de eerste helft lukte het DIA om één keer door de verdediging te komen en deze was jammer genoeg onhoudbaar voor Yagiz Efe waardoor de ruststand 1-2 was.

De tweede helft werd DIA wel iets sterker maar RKDVC was nog steeds de gevaarlijkste ploeg. Door pech werd de voorsprong niet groter want Liam schoot de bal 2x hard op de paal. In de laatste fase werd het tegen de verhoudingen ook nog 2-2. Deze reporter vond het prachtig om te zien dat – ondanks de vele tegenslagen dit seizoen – de jongens nog harder hun best gingen doen. RKDVC kreeg een vrije trap en deze werd over de muur in verre hoek door Liam gescoord. 2-3 met nog 5 minuten te spelen. DIA drong nog aan maar werd telkens gestuit door de verdediging van RKDVC. Ten onrechte werd een vrije trap gegeven op 7 meter voor DIA. Iedereen hield zijn adem in want bij DIA zaten een paar jongens met een goed schot in de benen. De vrije trap werd ook goed genomen maar Yagiz Efe pakte de bal schitterend uit de hoek. Na een aantal minuten in blessuretijd floot de scheidsrechter af en werd het feest gevierd op het veld en in de kantine met chips.
Een fantastische wedstrijd doordat iedereen hard heeft gewerkt en niet heeft opgegeven.