RKDVC 1
Alem 1
10-12-2023
1 - 0

RKDVC speelde afgelopen zondag tegen het in vorm verkerende Alem. In de vorige wedstrijd van onze gasten werd koploper Nieuwkuijk met klare cijfers, 4-1, verslagen. Deze overwinning kwam tot stand mede dankzij een fraaie hattrick van aanvoerder Mats Steenbekkers. RKDVC was dus gewaarschuwd. Deze ploeg was beslist niet te onderschatten.

Door de regen moest de wedstrijd uitwijken naar het kunstgras. Beide ploegen hadden veel ontzag voor elkaar. Zo zou de eerste helft wel uitwijzen. De verdedigingen van beide ploegen stonden als een huis. Geen van beide aanvallen kon dan ook een kans uitspelen.
Na rust kwam er meer ruimte op het speelveld. Hierbij zocht RKDVC meer de aanval. Dit zou leidden tot enkele doelpogingen. In de 60ste minuut kreeg Ingmar Voorhaar een eerste echt grote kans. Geheel onverwachts kreeg Ingmar de bal in de voeten aangespeeld. Met de rug naar het doel kon hij na een korte draai op doel schieten. Zijn schot passeerde de doellijn juist aan de verkeerde kant van het doel. Enkele minuten hierna was Ingmar opnieuw dicht bij een doelpunt. Na een voorzet nam hij de bal in een keer en schoot op doel. Zijn inzet zou op de lat uiteen spatten. Alem liet zich niet onbetuigd. Na een snelle uitbraak kreeg Mats Steenbekkers een mooie kans. Daar waar hij vorige week driemaal doel trof schoot hij vandaag op de lat. Met minder dan een kwartier te spelen zou RKDVC nog een uitgelezen doelmogelijkheid krijgen. Nadat een speler van Alem de bal met de arm beroerde besloot de scheidsrechter tot het geven van een strafschop. Damian van Bijnen benutte deze buitenkans perfect en zette RKDVC op een 1-0 voorsprong. Het leek erop dat RKDVC maar kort van deze voorsprong kon genieten. Immers enkele minuten later kreeg Alem een strafschop te nemen. Echter keeper Wessel van Esch besliste anders door de strafschop perfect te pakken. Hierna probeerde Alem het nog wel maar tot doelkansen kwamen de gasten niet meer.

Komende zondag staat een bekerwedstrijd op het programma. Zaterdag 16 december komt de koploper uit de 4de divisie, Dongen, naar Drunen. Zoals de vooruitzichten zijn mag RKDVC niet als favoriet worden gezien. Maar RKDVC heeft in het bekertoernooi al vaker voor een stunt gezorgd. Wie weet is dit ook komende zaterdag het geval.

Opstelling:              Wessel van Esch, Damian van Bijnen, Nick Pelle, Roy Lamers, Ingmar Voorhaar (Timo Boomsluiter 85ste), Thijs Lammers, Colin Smits (Giel Brandts 75ste), Sam Pietersen, Simon van der Werff, Pim van Hulten (Kyan Cordes 37ste). Jasper Liefting
Scoreverloop:          1 – 0 Damian van Bijnen 79ste min.