RKDVC weert zich kranig tegen koploper vierde divisie

Dongen
16-12-2023
1 - 3

Zaterdag 16 december mocht RKDVC 1 aantreden tegen de koploper uit de vierde divisie. Dongen moest vorig seizoen zich neerleggen bij de degradatie uit de derde divisie, maar heeft zich voorgenomen om zo snel als mogelijk terug te keren. Deze ambitie laten zij elke week op het veld ook zien. En met goed voetbal, een verzorgde verdediging en veel scorend vermogen hebben zij verdiend de koppositie in handen.
Bij aanvang van de wedstrijd liet de Drunense jeugd zich van hun goede kant zien. Bij de opkomst van de beide teams was er vuurwerk en met veel blauw gekleurde rook bedekte het speelveld. Ook de spelers van RKDVC toonde zich direct van hun beste kant. Immers al na drie minute kon de eerste kans gepresenteerd worden. Vanuit een goed gesloten defensie werd een diepe pass op Simon van der Werff gespeeld. Simon kon daardoor alleen op het doel van de tegenstander af gaan en rondde bekwaam af met een schitterende lob over de doelman vv Dongen, 1-0. Ook na deze treffer was RKDVC de eerste helft de gevaarlijkere ploeg. De verdediging stond als een huis. Door scherpe counters werd diverse malen het doel van de bezoekers opgezocht. Dit leverde enkele fraaie doelmogelijkheden op. Zo kwam Pim van Hulten in de 16de minuut op middenlijn aan de bal. Attent zag hij de doelman te ver voor zijn doel staan en schoot direct op doel. Zijn inzet zou rakelings over de lat gaan. In de 36ste minuut zou een inzet van Ingmar Voorhaar hetzelfde lot zijn beschoren. Na een fraai opgezette aanval van RKDVC werd hij aangespeeld worden. Echter ook hij zag zijn inzet juist over gaan. Tegenover de mooie kansen voor RKDVC kon Dongen maar weinig doelgevaar stellen. Pas in de 42ste minuut moest Wessel van Esch reddend optreden. Na een vrije trap kwam de bal bij de tweede paal waar hij de bal juist naast kon tikken. Uit de hoekschop die volgde ontstond alweer een kans voor de gasten. Echter de verdediging voorkwam verder doelgevaar. Nog voor rust kreeg RKDVC een vierde mooie doelkans. Nadat Pim de bal vanaf de rechter flank kon voor leggen op Simon, zag hij dat de doelman van Dongen nog reddend kon optreden.
Ook de tweede helft bleef de verdediging van RKDVC heel aardig overeind. Dit ondanks het feit dat Dongen meer druk ging uitoefenen. Echter slechts uit de dode spelmomenten kon de ploeg tot echt doelgevaar komen. Bij een hoekschop, in de 55ste minuut, moest de verdediging van RKDVC een doelpunt incasseren. De bal kwam hoog bij de tweede paal, waar Giovanni Bombarda koppend de 1-1 scoorde. RKDVC kon tegen dit aanvallend geweld weinig meer inbrengen. Toch bleef het een aantal malen gevaarlijk. In de 58ste minuut kwam een goed genomen vrije trap van Sam Pietersen bij Pim. Zijn inzet zou juist naast gaan. In de 68ste minuut kreeg het talrijke publiek de eerste en enige goed uitgevoerde aanval van Dongen te zien. Hierbij kon Giovanni Bombarda eenvoudig de bal in het doel leggen, 1-2. In de 77ste minuut konden de gasten de voorsprong nog verder uitbouwen. Nu opnieuw vanuit een hoekschop. Hierbij werd de bal hoog voor gelegd en kon Gijs Timmermans onhoudbaar binnen koppen, 1-3. Na deze treffer konden beide ploegen niet meer tot echt doelgevaar komen.

Opstelling:                 Wessel van Esch, Damian van Bijnen, Nick Pelle (Bas Verhoeven 72ste), Roy Lamers, Ingmar Voorhaar (Yuri Houriet 82ste), Thijs lammers, Kyan Cordes, Timo Boomsluiter (Jasper Liefting 82ste), Sam Pietersen (Tycho van der Velden 72ste), Simon van der Werff (Giel Brandts 45ste), Pim van Hulten
Scoreverloop:             1 – 0 Simon van der Werff 3de min.
                                      1 – 1 Giovanni Bombarda 55ste min.
                                      1 – 2 Giovanni Bombarda 68ste min.
                                      1 – 3 Gijs Timmermans 77ste min.