Audacia JO8-1
RKDVC JO8-2
03-02-2024
2-1

Na de mooie 8-2 winst van vorige week, zat het zaterdag niet mee voor JO8-2. Op bezoek bij Audacia in Moergestel verloren de talentjes van RKDVC met 2-1.

De wekker van de doordeweekse schooldagen kon blijven staan op deze druilerige zaterdagochtend. Om 8.00u stond iedereen klaar om samen naar Moergestel te rijden. Thies en Guilherme waren er helaas niet bij, maar gelukkig kon Jayson invallen vanuit JO8-4. Hierdoor hadden we precies zes kindjes en kon er lekker gevoetbald worden.

RKDVC begon heel goed aan de wedstrijd. Na sterk doorzetten van Steven kwam de bal bij Floris, die knap raak schoot: 0-1. RKDVC was de betere ploeg en kreeg kansen op de tweede goal. Na een mooie pass van Jayson kon Steven schieten, maar zijn knal ging net voorlangs. Ook schoten van Floris en Mikail gingen er net niet in.

Aan de andere kant had keeper Elijah het redelijk rustig. De paar ballen die hij kreeg, pakte hij prima. Na twintig minuten voetballen was het daardoor nog steeds 0-1 voor RKDVC JO8-2.

Na de rust veranderde de wedstrijd, ineens was Audacia veel sterker. Mikail was in de tweede helft de keeper van RKDVC. Hij keepte geweldig en hield twee mooie schoten van Audacia knap tegen, maar de thuisploeg bleef aandringen. Na de verdiende 1-1 werd het even later ook 2-1.

De thuisploeg dacht zelfs ook 3-1 te maken, maar dat gebeurde nadat de bal via het zijwieltje van het doel terug het veld in gerold was. Dat had de verder prima fluitende jonge scheidsrechter niet gezien, maar de coaches van Audacia waren sportief en keurden hun eigen doelpunt terecht af.

RKDVC herpakte zich en kreeg in de loop van de tweede helft nog kansen op de gelijkmaker. Elijah raakte na een mooie counter keihard de paal. Iedereen deed er alles aan om nog de 2-2 te maken en ook Tygo en Floris kregen nog schietkansen, maar de bal wilde er niet in. Een gelijkspel was zeker verdiend geweest voor RKDVC, maar het bleef 2-1.

Uitslag Audacia- RKDVC: 2-1

Doelpunt RKDVC: Floris

Keeper eerste helft: Elijah
Keeper tweede helft: Mikail