Gelijkspel tegen angsttegenstander

Helvoirt 1
04-02-2024
2 - 2

RKDVC heeft niet al te beste papieren tegen de gasten van vandaag. Over het algemeen heeft RKDVC het heel moeilijk tegen Helvoirt. Deze competitie werd gestart met de uitwedstrijd In Helvoirt. Direct werd RKDVC op een nederlaag getrakteerd. Maar ook in het verdere verleden was het vaak erg moeilijk voor RKDVC. De laatste ontmoeting tussen beide ploegen in Drunen was ook een overwinning voor onze gasten. Toen was Menno van Hattum met meerdere treffers beslissend.

RKDVC liet zien dat het van dit verleden had geleerd. Vanaf de aftrap werd de tegenstander bestreden met zeer scherpe uitvallen. Dit leverde diverse mooie kansen op. Al in de vierde minuut kon Thijs Lammers fraai voorzetten op Pim van Hulten. De inzet van Pim ging juist voorlangs. In de 12de minuut was Damian van Bijnen dicht bij de openingstreffer. Uit een hoekschop kon hij op doel koppen. Zijn bal zou juist voor de doellijn worden gekeerd. En in de 27ste minuut ging een omhaal van Simon van der Werff rakelings langs het Helvoirtse doel. Hier tegenover kon Helvoirt maar weinig creëren. Toch zou het in de 31ste minuut op voorsprong komen. Na een overtreding in het Drunense strafschopgebied liet Rico de Laat vanaf de elfmeter keeper Wessel van Esch kansloos, 0-1. RKDVC legde zich hier niet bij neer. In de 43ste minuut viel dan ook de verdiende gelijkmaker. Bij de zoveelste aanval van RKDVC kwam de bal bij de vrijstaande Thijs Lammers. Thijs tikte de bal keurig binnen, 1-1.

Ook in de tweede helft bleef RKDVC de bovenliggende partij en opnieuw creëerde de ploeg enkele mooie doelkansen. Zo zag Damian in de 51ste minuut zijn kopbal, na een hoekschop, van dichtbij van de lijn worden gehaald. In de 57ste minuut viel de verdiende voorsprong te noteren. Vanuit een uittrap van keeper Wessel van Esch kwam de bal diep op Simon. Die legde zeer netjes af op Pim die de bal rustig bij de tweede paal kon binnentikken, 2-1. Ook na deze treffer bleef RKDVC de gevaarlijkere ploeg. Tot in de slotfase van het duel, toen Menno van Hattem bij Helvoirt mee naar voren werd gestuurd om meer druk op de Drunense verdediging te zetten. Vanaf dat moment konden de gasten enkele kansen uit spelen. In de 79ste minuut ging een bal van Rico de Laat juist voorlangs. En in de 85ste minuut kon Menno van Hattem zomaar uithalen. Zijn inzet zou onhoudbaar het doel treffen, 2-2. Ook na deze treffer bleef RKDVC het doel van de tegenstander opzoeken. Maar gescoord werd er niet.

Over twee weken komt Real lunet op bezoek. Hoewel de ploeg uit Vught laag in het klassement staat is het een zeer gevaarlijke tegenstander voor RKDVC. Bij winst in deze pot kan RKDVC zomaar mooie zaken doen in het algemeen klassement en aansluiting krijgen met de top van het klassement.

Opstelling:                   Wessel van Esch, Tycho van der Velden, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Roy Lamers, Thijs Lammers, Kyan Cordes (Sam Pietersen 72ste), Colin Smits, Simon van der Werff (Ingmar Voorhaar 60ste), Pim van Hulten, Jasper Liefting.
Scoreverloop:                0 – 1 Rico de Laat 31ste min.
                                         1 – 1 Thijs Lammers 43ste min.
                                         2 – 1 Pi, van Hulten 57ste min.
                                         2 – 2 Menno van Hattem 85ste min.