TSC C1
20-04-2013
3-1

Scheidsrechter:   Moensi, H.
Met 1 minuut stilte vooraf ter nagedachtenis aan Koen Post stonden de 2 laatste concurrenten, van Nr.1.Oranje Wit, klaar voor hun vooruitgeplande laatste comp-wedstrijd van het seizoen. RKDVC had alleen baat bij winst en TSC MOEST winnen om 'n theoretische kans op de titel te behouden. Onder 'n eindelijk heerlijk voorjaarszonnetje begon DVC goed aan de wedstrijd en wist Osman na goed voorbereidend werk van Thom de 1-0 binnen te schieten. Zo na 3 minuten al ons droomscenario nu kwam de druk nog meer bij TSC te liggen. Maar vandaag leken de Boys eindelijk te beseffen  waar 't om ging want met prima en dominant spel werd TSC onder druk gezet en werden er d.m.v. goed combinatiespel 'n 3-tal goede mogelijkheden om de score op te bouwen gecreeerd, helaas zoals vaker dit seizoen werden die niet benut. En zoals het dan gaat de 1ste keer dat TSC in onze 16 kwam scoorde hun bere-sterke spits en aanvoerder met 'n gelukje de 1-1. Even maar dan ook heel even waren de boys het ff kwijt, maar herpakte zich en gingen verder met goed voetballen en weer op jacht naar de voorsprong. In de 28e minuut werd dit spel beloond, 'n diep gespeelde vrije trap van Hein werd door de laatste man van TSC in eigen doel gekopt, het zat ons ook 'n keer mee. Zelfs de 3 en 4-1 had voor rust nog mogelijk geweest.
Met 'n goed gevoel kwamen wij na rust weer het veld op met als opdracht DIT GAAN WE NIET MEER AFGEVEN. Dus met soms niet altijd goed spel maar wel keihard werken voor en door iedereen werd TSC niet echt gevaarlijk meer. In de 12e min. van de 2e helft waren het de zeker voor vandaag 2 uitblinkers Ozzy Suarez en Thom die in andere volgorde als bij de 1-0 elkaar het doelpunt gunde en zodoende de 3-1 op het afwezige scorebord zetten. Dit kon bijna niet meer misgaan ondanks de wijzigingen van TSC kant waarbij de eerder genoemde Bere-sterke spits naar het middenveld terugzakte en 'n nog grotere spits zijn plaats overnam. Het was mooi om te zien dat Roy en Hein zelf van positie wisselden om dit gevaar te beteugelen. En ook onze Ja-mar Rick raakte niet onder de indruk van de nog grotere tegenstander. Ook de rest van het team liet vandaag zien waarom ze tot de laatste wedstrijd meedoen voor de titel. Als ze dit nu van en voor elkaar wat eerder hadden begrepen hadden ze vandaag, dus eerder als Willem-Alexander, gekroond kunnen worden. Zelfs in de slotfase van deze zinderende wedstrijd waren er mogelijkheden om het duel helemaal in het slot te gooien, maar het leek dat de vermoeidheid daarin 'n rol speelde al was dat gezien de verrichtte arbeid te begrijpen. Toen de voortreffelijke scheids affloot was er op deze toch gedenkwaardige dag, al 'n soort van ontlading op en langs het veld. Maar nog niet te vroeg juichen boys de volgende wedstrijd is na zo'n bere-partij altijd de moeilijkste. Nog 1x opladen voor onze laatste echte uitwedstrijd naar het verre JVOZ en wie weet misschien dat we dan toch.... of anders dan maar 'n beslissingswedstrijd.
Hoe 't ook afloopt boys degene die 'n jaar geleden had gezegd, jullie strijden in de 3e divisie tot de laatste wedstrijd mee om de titel, daar hadden we toen tegen gezegd; heb je er 'n paar teveel op met je wartaal? Complimenten boys nog ff volhouden dit niveau.

De zeer tevreden RKK en iedereen die de C1 'n warm hart toedraagt.