Bikkels van FC Den Bosch pakken ijskoud de titel!!

www.rkdvc.nl
FC Twente (WSC)
FC Den Bosch (RKDVC)
21-11-2015
10:15

Zaterdag 21 november kon het zo maar gebeuren. FC Den Bosch speelde tegen medekoploper FC Twente. Bij winst zou FC Den Bosch kampioen zijn, bij verlies FC Twente en een gelijkspel zou twee kampioenen opleveren. De dag begon nog een beetje zonnig maar hoe dichter we bij het beginsignaal kwamen hoe grijzer, kouder en natter het werd. Als dit maar goed zou komen?!

FC Den Bosch liet echter zien uit het goede hout gesneden te zijn. Ondanks de kou werd er hard gewerkt voor iedere bal. De goede tegenstander FC Twente maakte het ons erg lastig, maar toch zagen we de beste kansjes voor FC Den Bosch in de 1e helft. Daar stond vaak net de keeper in de weg of de bal ging naast. Bovendien zagen we ook gevaarlijke uitbraken van een paar snelle Twente spelers. Hier stond dan toch steeds het hele team van FC Den Bosch goed te verdedigen. De Bossche spelers waren vast van plan om geen enkel doelpunt weg te geven vandaag. En als de spelers van Den Bosch eenmaal iets in hun hoofd hebben, dan gaan ze er voor.

De rust werd bereikt met een 0-0 stand. Vlug de kleedkamer in en opwarmen, extra shirtje of trainingsjackje aan en weer doorgaan. Het ging gewoon goed. En zoveel supporters langs de kant, dan ga je nog extra je best doen. Vaders en moeders, broertjes, zusjes, neefjes, nichtjes, opa’s en oma’s, ooms en tantes, niet te vergeten de juffen. Allemaal trotseerden ze de kou om de spelers van FC Den Bosch luid aan te moedigen. Het ging steeds harder regenen, maar er werd ook steeds harder gewerkt. Toen de scheidsrechter op zijn fluit blies voor het einde van de wedstrijd, waren stonden er twee teams op het veld, die allebei kampioen waren geworden. Door de barre omstandigheden besefte niet iedereen het, maar na een warme douche en de uitreiking van de mooie kampioens shirts zat de stemming er in de kleedkamer er al goed in. Waar is dat feestje….. ??

We wisten dat we sowieso frietjes kregen na de wedstrijd, maar die smaakte toch extra lekker met het kampioenschap op zak. En supermooie kampioensshirts, grote en kleine spandoeken, confetti knallers, op de stoel staan en keihard ‘we are the Champions’ zingen, een beker, medailles, toespraken en alle spelers die nog eens in het zonnetje werden gezet door de trainers. En dan niet te vergeten een echte balkon scene: eerst onder het randje blijven en daarna heel hard tevoorschijn springen. Wat een FEEST zeg!!! Daar werden we allemaal weer lekker warm van!!

Ons dream-team is echt als team kampioen geworden, door hard voor elkaar te werken en ook nog eens super goed te voetballen. Knap hoor!
Ties, Just, Mees, Sem, Thomas, Vic, Thijmen, Teun en Semm proficiat met jullie mooie prestatie. Daar mogen jullie echt trots op zijn!

Namens de spelers bedanken we iedereen die het seizoen en het feestje zo leuk hebben gemaakt!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven