OJC ROSMALEN 8
RKDVC 6
31-08-2014
0-4

07:45u , de ogen gaan sloom open en de wekker tik ik uit. Vroeg is het, voor op een zondag, om een wedstrijd te voetballen.. gewoon, voor de lol. Gelukkig lag ik er zaterdagavond op tijd in. Dit was ook geen enkel probleem, omdat we vrijdagnacht met een deel van de spelersgroep een goeie zuipsessie hadden neergezet op de Bossche Uilenburg.

Netjes op tijd, helaas niet iedereen, op het sportpark aangekomen en vervolgens vertrokken naar Rosmalen voor de 2e bekerwedstrijd van RKDVC 6 tegen OJC Rosmalen. Tegen een elftal met veel oude rotten begonnen we er slecht aan de wedstrijd. Als ’t komt dan komt ‘t, komt ’t niet dat komt ’t niet. Met deze instelling stonden we de eerste 25 minuten op het speelveld. Hierdoor was OJC de bovenliggende partij. Toen de kale rechtermiddenvelder, die qua leeftijd m’n vader had kunnen zijn, mij door de stokken speelde was het klaar met het slechte spel. Het team kwam beter in haar spel en de laatste 20 minuten van de 1e helft was een heel stuk beter. We wisten dit ook tot uidrukking te brengen in de score, door doelpunten van Oscar (rebound) en Dennis (mooie aanval).
De lauwe thee werd in de mik gegooid, en we konden door. Het klassenverschil vandaag was dusdanig groot dat er van een echte wedstrijd nooit meer sprake was. RKDVC wist ook in de 2e helft tweemaal te scoren, maar dit had wel wat vaker gemogen(hier kom ik zometeen uitgebreid op terug).
Eerst was het Frank die de bal op het gemakje in de verre hoek kon plaatsen, en niet veel later scoorde Dennis uit een lastige hoek de 0-4.
In de 80e minuut kreeg RKDVC een penalty. Harry liep voorin(?) en kreeg de bal in de handen geduwd. Enigszins tegen zijn zin in moest hij de penalty nemen. Alle cameraploegen stonden gereed, want dit kon natuurlijk nooit goed gaan. Toch?
Inderdaad. Een penalty waar Clarence Seedorf jaloers op zou zijn volgde. De bal belandde tegen de lat.. van het vangnet.
Hierna mocht doelman Berry tonen dat hij de BBQ-kilootjes inmiddels grotendeels kwijt is door katachtig te reageren op een hard schot van dichtbij. 0-4 bleef het dus. Volgende week speelt RKDVC de laatste oefenwedstrijd tegen Wilhelmina. Gelukkig hoef ik de wekker dan niet op 07:45 in te stellen.