Topper wordt met goed spel verslagen

Heeswijk 1
01-03-2015
4-1

Afgelopen zondag kwam nummer twee van het klassement in Drunen op bezoek. Heeswijk verloor vorige week de koppositie door verlies in de derby tegen EVVC. Niet alleen werd de wedstrijd verloren, maar ook liepen enkele spelers tegen een schorsing aan. Ook RKDVC verloor vorige week haar wedstrijd en wilde vandaag de supporters trakteren op een overwinning. Vanaf de aftrap werden de toeschouwers getrakteerd op een attractieve pot voetbal. Mede doordat beide ploegen moesten wennen aan het gladde veld vielen er voor rust niet veel uitgespeelde kansen te noteren. RKDVC was in het eerste kwartier van de wedstrijd nog dicht bij een treffer. Na een goed uitgevoerde counter , waarbij Jorg van Oijen de bel keurig doorspeelde aan Guus Berens kon deze speler de bal panklaar voorleggen op Jan Bullens. Echter het schot van Jan kon door de doelman van de gasten gekeerd worden. Het zou tot het eind van de eerste helft duren voordat de eerste treffer genoteerd kon worden. Het was Jan die in de 45ste minuut een hoekschop mocht nemen. Deze kwam hoog voor bij de tweede paal. Daar stond Martijn van Esch geheel vrij en kon onhoudbaar de bal tegen het net koppen, 1-0. De score had in de blessuretijd zomaar opgevoerd kunnen worden. In de 2de minuut van deze blessuretijd kon Jorg met een fraaie lob de keeper van de gasten kansloos laten, echter de bal ging ook juist over het doel.
De tweede helft werd veel aantrekkelijker. Omdat Heeswijk meer de aanval moest gaan opzoeken ontstond ook meer ruimte voor de aanvallers van RKDVC. Het gevolg was dat de Drunenaren vele kansen zouden krijgen. Na 48 minuten spelen kreeg Damian van Bijnen de bal in het strafschopgebied, maar schoot pardoes tegen de doelman. Twee minuten later kreeg Jorg de bal in de diepte aangespeeld, maar zijn schot ging rakelings over het doel. Maar ook de gasten uit Heeswijk-Dinther lieten zich niet onbetuigd. In de 54ste minuut wilde Martijn van Esch de bal over het doel achterwerken, maar zag tot zijn eigen schrik de bal dit slechts deed nadat het projectiel de lat had geraakt. Vier minuten later was het dan toch raak voor de gasten. Na strakke voorzet vanaf rechts kon Rob Tips bij de eerste paal de bal in het Drunense doel plaatsen, 1-1. Lang konden de gasten niet van de gelijke stand genieten. Immers een minuut later zou RKDVC alweer op voorsprong komen. Nadat Jorg de bal in de diepte kreeg aangespeeld kon hij deze tot op de achterlijn opbrengen en afleggen op de goed mee opgekomen Nafis Alkan. Nafis liet de geboden kans niet onbenut en zorgde met een goede schuiver voor de 2-1. Hierna was er slechts een ploeg die het spel in handen nam. Dit was overduidelijk RKDVC. Het gevolg was een legio kansen. Zo kon Jorg, alweer een-op-een met de doelman, niet scoren. Toch zou hij zeer belangrijk zijn bij de 3-1. In de 65ste minuut mocht hij een vrije trap nemen. Deze belandde hoog voor het doel van Heeswijk. Damian kopte keurig en hard op gaol, maar de doelman kon met een zeer fraaie redding de bal tot een hoekschop verwerken. Ook deze zou door Jorg worden genomen en hoog oin het strafschopgebied geplaatst worden. Nu was het Ruud van Son die binnenkopte en zo de 3-1 liet aantekenen. Hierna zou Jorg in de 76ste minuut nogmaals een-op-een met de doelman niet scoren. In de 86ste minuut zou dit voor de vijfde maal gebeuren. Inmiddels had hij zoveel gif verzameld door het niet benutten van zovele mogelijkheden. Dit gif zou hij nu in zijn schot leggen. Bij een hoekschop van Heeswijk kon Jan de bal onderscheppen. Zijn diepte pass op Jorg zorgde ervoor dat opnieuw op doel af kon gaan. Nu schoot Jorg zo hard en zuiver dat de doelman nu compleet kansloos was en het schot tot de 4-1 zou promoveren.
Opstelling:              Roel Bijsterbosch, Martijn van Esch, Rick van Herpt, Remco van Hoesel, Damian van Bijnen, Yannick van Zutphen, Ruud van Son, Nafis Alkan (Ramon Kok 66ste), Jorg van Oijen, Jan Bullens, Guus Berens (Maurice Adegeest 80ste)
Scoreverloop:         1 – 0 Martijn van Esch 45ste
                             1 – 1 Rob Tips 58ste
                             2 – 1 Nafis Alkan 59ste
                             3 – 1 Ruud van Son 65ste
                             4 – 1 Jorg van Oijen 86ste