Een Scheutje meer was voldoende geweest

RKDVC 11
Berkdijk 4
15-03-2015
1-2

Scheidsrechter:   Logten, H van… (+1)
Goede middag dames en heren en welkom bij het spieksplinter nieuwe verslag van RKDVC 11.
Dit is weer een speciale editie van het verslag van de wedstrijd, omdat we namelijk ook nog terug gaan blikken naar de ultra goede wedstrijd die wij vorige week tegen koploper WSC 9 speelden.
Maar door u deze terugblik al te vertellen, hebben we eigenlijk ook al vooruit geblikt in het verslag, dus om het niet al te verwarrend te maken, starten we gewoon weer met een nieuw openingsnummer van RKDVC 11.
Deze week doen we dat geheel in het teken van de verjaardag van Davy en Patrick met het nummer “Weekend van Feestdj Ruud, Fissa”: ‘O, het is weekend, weet niet wat je doe'. RKDVC 11, RKDVC 11, RKDVC 11, RKDVC 11, RKDVC 11, DVC 11 is wat ik zoe'. Er zijn sexy goden in de tent en mijn zakken zitten goe'. We knallen wat ballen erin en de schoentjes zijn goe'!’
Vandaag (15 maart 2015) mochten de sexy goden van RKDVC 11 weer aantreden tegen de nieuwe koploper, want dankzij vorige week de overwinning op koploper WSC was er een nieuwe, Berkdijk 4.
Met een kater bij de meeste spelers van het feesten en een half geblesseerd team, begon RKDVC ongeconcentreerd aan de wedstrijd. Al in de 5e minuut kon Berkdijk er gebruik van maken door een kopbal langs Martijn in de goal te krijgen (0-1). Berkdijk kreeg hierdoor vleugels en denderde over het spel van RKDVC 11 heen.
Dankzij de wil en goede inzet van RKDVC lukten het steeds als team om de velen aanvallen van Berkdijk iedere keer op tijd af te remmen. Echter het wedstrijdbeeld was duidelijk: Berkdijk viel aan en RKDVC hield tegen.
Het tegenhouden verliep goed en gaandeweg het einde van de eerste helft ging het zelfs zo goed dat RKDVC het verdedigen zowaar om kon zetten in overtikken en zelf kansen creëren. Na een kans van Marijn, Ruud en Joris lukte het echter DVC niet om de op dat moment verdiende gelijkmaker te maken. Zo gingen we de rust in met een 0-1 achterstand.
Na rust begonnen we feller en creëerden we kans op kans. Marijn schoot op goal, Joris had weer een afstandsschot, Tim kwam tot schieten en zelfs verdediger Nick van der Heijden kwam tot schieten toe. Helaas mochten al deze kansen en het goede overspel niet baten.
Berkdijk kon vanuit een corner die bleef hangen net via de binnenkant van de paal, buiten het bereik van Martijn, in de goal schieten en het was 0-2.
Maar RKDVC 11 staat bekend om zijn goede mentaliteit en we lieten de kopjes er niet bij hangen! Na nog een paar minuten goed voetbal te laten zien aan Berkdijk en de toeschouwers, was het een pass op Nick Scheutjens van Ruud die het tij keerde. Nick S. schoot namelijk in een keurig boogje de bal langs de keeper in de kruising! Berkdijk wist weer dat ze ook voor RKDVC moesten vrezen dankzij de snelle 1-2 van Nick.
Met nog een kwartier te gaan was het wedstrijdbeeld nu omgedraaid; RKDVC viel aan en Berkdijk koesterde de 1-2 voorsprong. Marijn kreeg een keurige steekbal, 10 minuten voor tijd, en sprintte weg langs de laatste man naar de goal. Echter torpedeerde deze laatste man Marijn uit frustratie en hierdoor belandde Marijn verkeerd op zijn schouder. Hij moest vanwege een schouderblessure van het veld af helaas.
Een minuut later, na een goede pass van Joris, kreeg Sjors de bal en kwam hij één op één met de keeper te staan. Helaas ging zijn lopje over de keeper op de lat van de goal en werd het zodoende niet 2-2. Ook de 2x mee naar voren gerende keeper Martijn kon geen stempel drukken op de wedstrijd, want de kopballen kwamen niet aan bij hem.
Zo was de 2e helft (en met name de laatste 15 minuten) zeker voor RKDVC, maar bleef de stand helaas op 1-2. Met een goede strijdlust en het gegeven dat RKDVC niet opper machtig was vandaag, hebben we laten zien dat we goed kunnen voetballen en dat ook koplopers bang mogen zijn van ons. Klasse gevoetbald!
Tot slot komen hier ook deze week weer de wist-u-datjes om uw weekend mee af te sluiten.

Wist u dat:
- Wij dit verslag het liefste weer achterin de DVC’er zien staan…
- U kunt uw voorkeur voor Man Of The Match sturen naar 06-42851921. Vorige week was Rob de Vries deze Man Of The Match vanwege het feit dat hij een penalty tegenhield en ons naar de overwinning heeft gebracht van 4-1, door veel ballen tegen te houden!
- Afgelopen week was Nick van der Heijden deze Man Of The Match. Met een langer gegroeide baard liet hij niet alleen qua uiterlijk weten dat hij volwassen geworden was, maar ook dankzij zijn veldspel en goed verdedigers werk bewees hij dat hij zijn taak als voorstopper kon volbrengen!
- Als we een Scheutje meer gehad hadden, we gewoon weer punten hadden afgesnoept van een koploper…
- Twee lesbiennes die samen een kind krijgen dat kind Bibi noemen niet grappig is…
- Een manke die te hard van stapel loopt niet grappig is…
- Een gospelkoor dat voor het zingen de kerk uit gaat niet grappig is…
- Een timmerman op zijn vingers tikken niet grappig is…
- Even iets kortsluiten met een elektricien niet grappig is…
- Een gebochelde die merkt dat alles achter de rug is, niet grappig is…
- Een restaurateur die tegen de pastoor zegt ‘Ik heb de Heilige Maagd Maria een goede beurt gegeven’, niet grappig is…
- Maar we nu toch ff snel afsluiten met de vriendelijke groeten van:
Rob, Martijn, Sjoerd, Jeroen, Koen P, Danny, Nick vd H, Tim, Marijn, Matthijs, Patrick, Joris, Ruud, Nick S, Sjors en Davy…

Vriendelijke groeten van jullie trouwe supporter,
Jan Met-De-Korte-Achternaam (Hij is 3 keer getrouwd en houdt al zijn achternamen)
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven