Helvoirt 4
15-03-2015
5-1

Scheidsrechter:   Klerks, A.J.
Op de minst slechte kunstweide mochten we aantreden tegen Helvoirt. Uit werd er een moeizame 1-1 uitgesleept in de laatste minuut. Een uur of 4 daarvoor werden de laatste flessen bier terug in de krat gezet. Niemand wilde destijds rijden... vandaag stonden er 11 redelijk nuchtere mensen op het veld. De man van de 180 (Onehundredandeighty!!!!) droeg de aanvoerdersband vandaag, daar de Hult had laten weten liever de derde helft aan te voeren. Er werd redelijk solide gevoetbald. Toch ging het voorin een keer mis waarna de bal op middenveld bij de tegenstander werd ingeleverd. Hieruit volgde de 0-1. RKDVC kon zich goed revancheren en wist een mooie 1-1 op het scorebord te brengen. Stefan Ritzerfeld wist via de voor-voorassist van Eddy van de Bosch goed voor te geven. Er werd beheerst door 3 man over deze bal heen gestapt waarna Serge Dumoulin de bal aan kon nemen en binnen volleerde. 1-1. RKDVC kon diverse malen op doel schieten. Stefan Ritzerfeld was doorgaans degene die afdrukte. Zijn 6e poging slaagde. De keeper viel hier wel wat te verwijten, maar de 2-1 stand met rust was denk ik wel terecht. Om de semi fitte spelers af te lossen kregen we versterking. Roy Klijsen was daar een van en scoorde een schitterend doelpunt. Vanaf de linkerzijde van de 16 wist hij de bal op te pikken, liet een tegenstander achter zich en scoorde met een mooi schot in het dak. Met deze 3-1 konden we wat rustiger gaan voetballen. Zo werden ook de voorzetten wat onzorgvuldiger. Stefan Ritzerfeld liet dit zien door een voorzet dusdanig verkeerd te raken dat deze onbedoeld over de keeper in de kruising vloog. Maar niet getreurd, het volgende hoogtepunt kondigde zich aan in de naam van Eddy van de Bosch. Met een weergaloze inworp dacht hij iedereen het nakijken te geven. Maar zijn beentje kwam te ver van de grond, waarop de scheidsrechter van dienst niets anders kon doen dan de tegenstander de inworp toekennen. Iets later die wedstrijd bereikten we het sportieve hoogtepunt van de wedstrijd waarbij de ingooi door iedereen voor RKDVC werd aangezien. Echter de scheidsrechter zag het toch anders. Helvoirt gooide de inworp terug naar de Drunense defensie. Mooi gebaar. RKDVC maakte de wedstrijd nog iets aantrekkelijker door de 5-1 op het scorebord te zetten. Een corner werd binnengeschouderd via Rick Berenschot. Het laatste kwartier bleven de doelpunten uit.