15-03-2015
4-2

Scheidsrechter:   Vermeegen, L… (+1)
Ondanks de afwezigheid van onze vaste verslaggever volgt er voor onze volgers toch een update van de resultaten van RKDVC 6 van de afgelopen weken.

Op zondag 8 maart leden we, in een bewogen duel, een jammerlijke nederlaag tegen het gedreven Elshout 2. Een gemiste kans op aansluiting met de top van onze competitie. 80 minuten lang konden we goed mee in de fysieke strijd met zelfs een prima uitzicht op 3 punten na een wereldgoal van Peter van Helvoirt. Hij zette met een prachtige ‘afstandslob’ eindigend in het kruis de 2-1 voorsprong op het scorebord. In de laatste fase zat er echter bij Elshout beduidend meer rooie diesel in de brandstoftank en waren we het zelf organisatorisch kwijt. Het gevolg was nog 2 tegendoelpunten en een definitieve streep door eventuele titelkansen.

Afgelopen weekend hadden we tegen Uno Animo de kans om van alles recht te zetten: De bittere smaak van een week geleden en van een smadelijke 5-0 uitnederlaag eerder in het seizoen kon weggespoeld worden met een goed resultaat tegen het ervaren Uno Animo. Een fanatieke ploeg met nog wel volop zicht op een titel. Met de gastspelers Maurice en Jasper op links- en rechtshalf en Dennis en Roy in de spits hadden we aanvallend gezien voldoende stootkracht en snelheid in de basis opstelling. Dit betaalde zich in het begin van de wedstrijd al meteen uit: voorin waren we een stuk agressiever dan de tegenstander in de jacht op een treffer. Dennis wist de 1-0 op het scorebord te zetten nadat even daarvoor Maurice de lat al had geraakt. We leken grip op de wedstrijd te hebben, maar het werd ook duidelijk dat Uno Animo niet was gekomen om punten te verliezen getuige de stevige duels en de nodige verbale toevoegingen. Deze kwaliteiten herbergen wij gelukkig ook in de selectie dus er ontspon zich een interessante strijd.

De 1-1 ontstond op het moment dat we dachten weer een aanval over de flanken op te kunnen zetten. Een snelle overname door Uno betekende een fractie later dat de bal achter doelman Berry in de goal lag. Opnieuw beginnen dus. De druk vooruit bleef er goed opzitten en Maurice was niet veel later in staat om een afgeslagen bal strak en onberispelijk in de rechter beneden hoek te schieten. 1-2. Daarna ging Uno eigenlijk steeds makkelijker voetballen. Op het moment dat we te veel ruimte weggaven werden we via een combinatie over veel schijven weggespeeld, wat resulteerde in de gelijkmaker. Toch bleven we onze kansen creëren en pogingen van Roy, Dennis, Stefan en Maarten misten net de goal of strandden op een solide keeper. Maar vlak voor rust kregen we hulp uit onverwachte hoek: Uno stond met 10 man na een gele kaart voor herhaaldelijk commentaar op de arbitrage en we voerden de druk nog verder op. Een scherpe voorzet van Stefan, die de bal overigens van Dennis kreeg, werd door de rechtsback van Uno (leraar Bo van enkele kinderen van DVC-spelers) gepromoveerd tot een treffer. Met een 3-2 voorsprong naar de thee dus.

De 2e helft waren we vast van plan om de voorsprong te behouden. Gesterkt door de wind in de rug drong Uno Animo aan, maar regelmatig wist DVC gevaarlijk te counteren en kansen te creëren. Na een minuut of 20 scoorde Dennis de 4-2 op fraaie wijze. Een vloeiende combinatie werd vakkundig afgerond met een bekeken boogballetje waar de keeper slechts naar kon kijken. De rest van de tweede helft hield laatste man Hans van Bijnen de rijen gesloten en kansen werden niet meer weggegeven. Door deze overwinning handhaaft het 6e zich in de subtop en als in het resterend deel van de competitie eenzelfde wedstrijd instelling aan de dag gelegd wordt zit er nog wel een leuke eindklassering in. Want graag belonen we onze trouwe fans met de ingrediënten die zij graag op het menu zien staan: strijd en (tegen)doelpunten!