WSC 4
29-03-2015
4-0

Scheidsrechter:   Vermeegen, L
De klok was verzet en zoals verwacht was niet iedereen op tijd aanwezig. Tijdens de warming-up kwamen de laatste ploegmaats aan en kon naar de belangrijke wedstrijd tegen WSC toe worden gewerkt. Onder regenachtige doch winderige omstandigheden werd het kunstgrasveld 1 betreden door de koplopers van RKDVC 5. Na het eerste fluitsignaal liet RKDVC de bal ( deze keer geen WSC bal, maar een witte, goed opgepompte, 27 vlakkige, maat 6 Erima X65 bal) rollen. RKDVC wist de belangen van de wedstrijd. Bij winst, en verlies van Baardwijk kon volgende week het kampioenschap misschien worden gevierd. RKDVC nam direct het initiatief en liet de bal rustig rondgaan. De spitsen werden schokingsgewijs gevonden, maar door het vochtige veld konden zij ook weinig van input worden voorzien. De spitsen van WSC konden hier echter helemaal niets tegenoverstellen. De verdediging stond zijn mannetje en daardoor kon Danny zijn nodige rust pakken. Intussen werd de behaarde spits door de, uitstekend fluitende, scheidsrechter in het groen voor tien minuten naar de kritische bank van WSC gestuurd. Via het middenveld kwam RKDVC er moeilijk en mondjesmaat door dus slingerde Jeroen S de bal met gevoel voor. Jordi zag de bal komen en zocht positie voor het doel. Jordi kwam vrij van zijn tegenstander en de uitmuntende voorzet werd omgetoverd tot doelpunt. Dit zorgde voor de verdiende 1-0 voorsprong halverwege de eerste helft. Direct hierna mocht de spits het veld weer betreden.
Uit een korte vrije trap kon WSC uitbreken, Jeroen P reageerde hier op met een man-bal tackle. Dit liep uit op een opstootje waarna beide teams tot de orde werden geroepen.
Na nog wat onenigheid en consternatie op de middelen werd door beide teams de omkleedkabinetten opgezocht. Direct na rust pakte het vijfde senioren elftal van RKDVC de draad weer op. Door een goede actie van Sander over de flank werd de bal bij de enige vader uit het team, Marc bezorgd. Hij caramboleerde de bal tegen het wit gekleurde net van de tegenstander: 2-0. Na de 2-0 gingen de koppies bij WSC hangen. RKDVC had in de uitwedstrijd punten laten liggen en waren vastbesloten deze punten terug te pakken. Dit resulteerde ook in de 3-0. Wederom was her papa Marc die zich goed vrijliep. Arjan bereikte vanaf de linkerkant de vogelvrije Jordi in de 16. Jordi behield het zogenaamde overzicht en legde klaar voor Marc. Deze buitenkans liet Marc niet onbenut en liet de keeper voor de 3de keer vissen. De wedstrijd was gespeeld en RKDVC ging wat vrijer voetballen en dit leverde dan ook de rechtmatige 4-0 op. Het slotakkoord en tevens de 100ste van de competitie voor RKDVC kwam op naam van Luuk. Na 18 wedstrijden heeft RKDVC dus 100 goals gemaakt en dit mag dus klasse worden genoemd. In die wedstrijden ook slechts 15 tegengoals incasseren getuigt van een prestatie van formaat. Beide teams en de goedleidende scheidsrechter vonden het vlot welletjes na de 4-0. De terechte vreugde was er en die werd compleet nadat we via betrouwbare bronnen binnen kregen dat Nieuwkuijk had gewonnen van Baardwijk. In de kleedkamer werd gerekend en uit de calculator kwam de zojuist gedachte voorspelling. RKDVC 5 kan volgende week kampioen worden in en tegen Baardwijk. Op 6 april om 12.00 uur wordt er dus in Waalwijk afgetrapt voor het kampioenschap. Iedereen is hiervoor uitgenodigd en die zullen we ook hard nodig hebben. Graag zien wij vaders, moeders, broers, broertjes, zussen, zusjes, neven, neefjes, nichten, nichtjes, (overgroot) oma's, (overgroot) opa's, vrienden, vriendjes, vriendinnen, vriendinnetjes, partners, vrouwen, scharrels, mokkels etc. verschijnen. Bij gelijkspel of winst kan bij RKDVC het feestje worden voortgezet. Ook daar bent u van harte welkom. Zegt dit voort en we zien u heel graag verschijnen. Tot Tweede Paasdag!!