RKDVC haalt punt door gouden wissel.

CHC 1
12-04-2015
1-1

RKDVC moest voor de wedstrijd tegen CHC een flink aantal spelers missen, die normaal in de basis staan. In de eerste helft was dat goed merkbaar. Niet dat de vervangers van een minder niveau zijn, maar de automatismen zijn wel even weg. Kortom het was wat onwennig in die eerste helft. RKDVC had meer balbezit, al werd het niet echt dreigend. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af. Het was moeilijk om de spitsen te bereiken. Echte kansen werden er van beide zijden niet veel geproduceerd. Diverse keren kwamen er wat voorzetten van achteruit, maar die bereikten vrijwel niet op een bespeelbare manier de voorwaartsen. Dat was van beide zijden zo.
Na een half uur spelen kreeg CHC op zo'n 25 meter voor de goal een vrije trap. Ondanks een muurtje en een prima keeper wist de nummer 10, Bakkali, van CHC de bal via de binnenkant van de paal binnen te schieten : 0 - 1. Over de eerste helft valt verder niet zoveel te vertellen, behalve dat RKDVC 5 met de platte kar langs kwam. Ze stopten bij het zwembad en staken vuurwerk af, om het kampioenschap te vieren. De scheidsrechter onderbrak daarvoor toch even de wedstrijd.

In de tweede helft was het RKDVC die de wedstrijd maakte. Onze stand-in -grens, ja zelfs die is geblesseerd na een val van de trap enkele weken terug, schoot wortel bij de middenlijn. CHC kwam dus vrijwel niet meer over de middenlijn. RKDVC drukte vanaf het begin op de goal van de tegenstander. Meteen in de eerste minuut na rust leverde dat al een corner op die net naast werd gekopt. In de 48e minuut een vrije trap van Jorg van Oijen die op de bovenkant van de lat eindigde. Na 10 minuten na de pauze een bombardementje van corners. Steeds zat er nog een CHC been tussen, waardoor de keeper zijn doel kon schoon houden. Dit spelbeeld bleef eigenlijk zo. CHC verdedigde alleen maar en probeerde tijd te winnen. Ronde de 66e minuut volgde weer een corner serie, maar ook die leverde niets op.
In de 70 minuut een wissel. Maurice Adegeest kwam de voorhoede versterken. Hij verving de moegestreden Shakeb Ahon Zada. Shakeb komt net terug van een lange blessureperiode. Kort daarna bij een zeldzame aanval van CHC raakte Rick van Herpt geblesseerd aan de enkel. Stef Muskens kwam hem vervangen. In de resterende tijd deed Stef het prima. Dan komt de 81e minuut. Een aanval wordt opgezet door het midden op Jorg. Hij tikt de bal opzij en Maurice komt achter hem langs en schiet met de buitenkant de bal binnen: 1 - 1. Misschien was Jorg zelf ook wel verrast, maar een prima goal. RKDVC bleef de bovenliggende partij, de winst zat er echter niet meer in.

De gelijkmaker was dik verdiend. DVC heeft geknokt voor wat het waard was en pakt in ieder geval weer een puntje. Het stijgt op basis van het doelsaldo zelfs een plekje van 7 naar 6. Volgende week wacht WSC, die bij ons kampioen hoopt te worden, misschien zorgen onze jongens voor uitstel.

Opstelling:             Roel Bijsterbosch, Rick van Herpt (Stef Muskens 74ste),Martijn van Esch, Damian van Bijnen,Guus Berens, Shakeb (Maurice Adegeest 70ste), Christian v/d Velden, Nafis Alkan , Jorg van Ooijen ,Jan Bullens en Ramon Kok.
Scoreverloop:        0 – 1        Soufiane Bakali 30ste minuut
                            1 – 1        Maurice Adegeest 81ste minuut