Verliezen van 10 geiten is nooit leuk

Haarsteeg 5
RKDVC 6
12-04-2015
0-2

Scheidsrechter:   Derriks, T.
Op bezoek bij rivaal Haarsteeg heeft RKDVC 6 een uitstekende teamprestatie geleverd. Nadat de ploeg de 0-1 op discutabele wijze afgekeurd zag worden, kwam de ploeg even later ook met 10 man te staan door een rode kaart voor Frank L. Ondanks dit ondertal heeft RKDVC een uur lang meer dan goed tegenstand geboden, werden er enkele goede aanvallen uitgespeeld en wist de ploeg ook in een tijdsbestek van 10 minuten de 0-2 op het bord te krijgen. Verliezen van 'de geiten' is voor Haarsteeg nooit leuk, maar wanneer de tegenstander een uur lang met een man minder speelt is dit extra zuur.
Op het bekende kunstgras (dezelfde leverancier als in Drunen) aan de Priemsteeg speelde RKDVC een erg volwassen wedstrijd. Haarsteeg nam in de beginfase het initiatief, maar kwam niet tot uitgespeelde kansen. De eerste beste grote kans voor RKDVC was direct raak. Dennis Damen gleed net voor de doellijn een kopbal van Maarten van Bokhoven binnen. Op appèl van teamgenoten stak de grensrechter de vlag in de lucht. De scheidsrechter ging hier in eerste instantie ( 'Nee, nee, nee!') duidelijk niet in mee, maar besliste uiteindelijk toch anders. Direct hierna vielen enkele beslissingen niet in het voordeel van DVC uit. De irritatie leidde tot een gele en rode prent.
De korte periode met 9 tegen 11 werd goed doorstaan, de theepauze werd vervolgens bereikt met de brilstand op het bord. Veel viel er niet te genieten, het was met name een kwestie van tegenhouden.
De wedstrijd kantelde in Drunens voordeel gedurende de 2e helft. RKDVC werd wat brutaler en profiteerde enkele keren goed van de ruimte die op de Haarsteegse speelhelft lag. RKDVC werd sterker en perste er 10 rete goede minuten uit. In deze minuten kon de ploeg tweemaal tot scoren komen. De vers ingevallen Hans van Bijnen maakte zijn reputatie als penaltyspecialist meer dan waar. Het is wel erg opvallend dat de bal ineens zo vaak op de stip beland, sinds Hanske Maffia tot specialist is gebombardeerd. Er kan niet uitgesloten worden dat de scheidsrechters worden onderdrukt.
Even later volgde een prima uitbraak van RKDVC over rechts. De eerste kans leek door Luke v/d Wiel voorlangs te worden geschoten. Op de achterlijn negeerde Roy Klijsen zijn vrijstaande teamgenoot (en niet geheel ontoevallig tevens mede-topscorer) en schoot de bal , eerlijk is eerlijk, vanuit een zeer moeilijke hoek prachtig in de verre kruising binnen. Na deze 0-2 was het tegenhouden en 'kerstbomenveld-voetbal' voor RKDVC. Haarsteeg drong wel aan, en schoot ook vaak richting het doel van Berry. Veel ging langs de goal heen, één keer werd de lat geraakt en één keer was de hulp van Berry hard nodig om de bal via de lat over te laten gaan. Statititisch gezien zou je kunnen stellen dat Haarsteeg recht zou hebben op meer, maar in feite hebben zij de overtal situatie niet goed uitgespeeld en heeft RKDVC met recht de 3 punten behaald.
Gelukkig was het mogelijk om de vaste supporters, die ook in Haarsteeg weer ruimschoots aanwezig waren, in de 2e helft toch te trakteren op 2 doelpunten. Zij hebben een gedisciplineerd spelend RKDVC gezien dat zich vandaag niet gewonnen wilde geven. Chapeau!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven