SVSSS 1
RKDVC 2
23-08-2015
3-1

RKDVC wist vorig seizoen een periode te pakken in de reservehoofdklasse. Als beloning voor deze periodetitel mag het team deelnemen aan de beker voor standaardteams. De loting koppelde het reserveteam van RKDVC aan sterke vierdeklassers. De eerste opponent was SVSSS in Udenhout. De tegenstander van vandaag eindigde vorig seizoen in de top van klassement en miste in de nacompetitie ternauwernood de promotie naar de derde klasse.
Vanaf de aftrap ontspon zich een open strijd. Over en weer vielen kansen te noteren. De eerste mogelijkheid was voor de gastheer. Hierna nam RKDVC het spel meer in de hand. Het was zelfs dicht bij de openingstreffer. Maar Joris Hendriks zag zijn inzet in de elfde minuut juist naast gaan. Echter drie minuten later viel de openingstreffer wel. Nu was het de efficiënte spits van SVSSS, Jim de Laat, die de bal knap over de doelman tegen het netje wist te verwerken, 1-0. Hierna ging RKDVC steeds meer aan een veldoverwicht werken. SVSSS wist slechts eenmaal in deze periode voor het doel van RKDVC te komen. Het tweede daarentegen werd steeds gevaarlijker. In de 28ste minuut was het dan toch raak. Joris kreeg de bal, na een prachtige pass van Jorn Jongeling, in diepte aangespeeld. Vanaf de achterlijn gaf hij een keurige voorzet op Rick van Woerkom. Het schot van Rick werd nog wel door een verdediger geraakt maar verdween in het doel, 1-1. Lang kon RKDVC niet genieten van de gelijke stand. Twee minuten later was het opnieuw Jim de Laat die eenvoudig door de DVC-defensie kon gaan. Opnieuw liet hij keeper, Mitchel van de Wiel, geheel kansloos, 2-1. Hoewel RKDVC2 er alles aan deed om nog voor rust op gelijke hoogte te komen viel er geen treffer te noteren. Ray Kivits was nog het dichts bij een treffer. Na een voorzet van opnieuw Joris zag hij zijn inzet juist over gaan.
Na rust was er nog maar een partij die het spel maakte. Vanaf de aftrap zette RKDVC 2 de wedstrijd naar de hand. De ene aanval volgde de andere. Ook vielen er vele kansen te noteren. Maar precisie ontbrak. Vele ballen juist naast of over het doel van de gastheren. Indien iets zuiverder was afgewerkt had RKDVC 2 zeker kunnen winnen. Pas in de blessuretijd kon SVSSS het doel van DVC bereiken. Het was het eerste min of meer serieuze balcontact voor Mitchel. Geheel onverklaarbaar liet hij de bal los. Opnieuw was het Jim de Laat zeer attent en tikte de bal eenvoudig binnen.
RKDVC heeft een prima wedstrijd gespeeld echter heeft nagelaten dit om te zetten in doelpunten, Toch moet gezegd worden dat de jongens van trainer Mo Duzgun het publiek hebben vermaakt. Het enige wat niet goed ging was het scoren.