Verdiende overwinning in derde bekerwedstrijd

Nieuwkuijk 1
30-08-2015
1-4

Op een zeer warme middag speelde het 1e uit tegen gemeentegenoot Nieuwkuijk. RKDVC speelde in het uittenue (witte shirts, zwarte broek en zwarte kousen). Het was de derde beker wedstrijd waarbij er helaas geen mogelijkheden waren om door te bekeren. GRC had zijn 3e wedstrijd immers op zaterdag tegen Oisterwijk al gewonnen.
RKDVC opende voorzichtig vandaag met opbouwend voetbal vanuit de laatste linie. Nieuwkuijk was in de beginfase zeker niet de mindere. Mike hield na een nette aanval van Nieuwkuijk zijn doel goed schoon. In de 9e minuut kon Jan na een mooie combinatie vrij voor de keeper komen. De keeper van de tegenstander greep goed in en het bleef nog 0-0. Na een kwartier voetballen in het warme en ook drukkende weer (zelfs de toeschouwers hadden het behoorlijk warm) kreeg RKDVC meer vat op de wedstrijd. We werden sterker. In de 14e minuut kon de keeper het schot van Jan tegenhouden na een mooie aanval vanaf de rechterflank. In de 16e minuut werd een hoekschop van de linkerkant genomen. Remco kon de bal er niet intikken, maar blesseerde zich zelf door met zijn knie/been tegen de doelpaal te komen. Hij werd in de 18e minuut gewisseld voor Jorn. De druk van RKDVC op het doel van Nieuwkuijk bleef toenemen. Guus vond uit een uitval over links het been van een verdediger. Ook Jan zag diverse schoten op het doel steeds net langs gaan. Als toeschouwer “rook” ik dat een doelpunt in de lucht hing. En ja hoor in de 25e minuut kon Damian uit een hoekschop de verdiende 0-1 in koppen. Hoewel we sterker waren, werd het wel wat vlakker. We lieten Nieuwkuijk meer toe op eigen helft en zij konden ook diverse kansen creëren maar waren gelukkig niet effectief in de afwerking. Kort na de wissel Ray voor Shakeb was het Maarten in de 39e minuut die via een mooie aanval van Guus over rechts de bal kon intikken en het was 0-2. Drie minuten later kwam Nieuwkuijk op 1-2. We gaan onnodig veel ruimte weg in achterhoed en Mike was kansloos. Nieuwkuijk zetten nog even door in de laatste paar minuten van de eerste helft maar maakte niet meer gelijk. Ook RKDVC kreeg nog mogelijkheden maar ook deze werden niet benut.
De twee helft verliep in een wat lager tempo. We konden het spel minder goed domineren als perioden in de eerste helft. Zowel RKDVC als Nieuwkuijk kregen mogelijkheden om het score verloop te veranderen. De aanvallen vonden niet het doel niet. Het spel ging over en weer. Door plaagstoten van Nieuwkuijk konden ze goed gevaarlijk worden. Mike hield in enkele gevallen zijn doel goed schoon. Een 1-3 zou meer rust geven (ook voor de toeschouwers). Echt gevaarlijke momenten konden we niet creëren. Het warme weer ging ook zijn tol eisen. Tweemaal kramp bij Nieuwkuijk spelers. Uiteindelijk was het in de 36e minuut weer raak voor RKDVC. Dit keer kon Guus mooi scoren uit een fraaie aanval waarin hij zijn snelheid goed kon benutten. De Nieuwkuijkse keeper was kansloos. Vanaf dat moment kwam er weer meer overtuiging in het spel van de Drunenaren. De aanval werd nadrukkelijker opgezocht en in de 87e minuut kon Jan de 1-4 maken waarbij Guus een prima assist gaf. Dat was daarmee ook de eindstand voor deze streekderby. Een prima resultaat op deze zonnige en warme zondag. Vanaf volgende week start de competitie met Dubbeldam als eerste tegenstander. Een onbekende tegenstander die fysiek sterk is en ons in deze wedstrijd heeft geanalyseerd. Kortom: we moeten aan de bak en vanaf deze plaats veel succes!
Opstelling          Mike van de Laar, Rick van Herpt, Nick van de Laar, Remco van Hoesel (18e minuut Jorn Jongeling), Damian van Bijnen, Yannick van Zuthpen, Christiaan van der Velden, Shakeb Ahon Zada (36e minuut: Ray Kivits), Maarten van Wijlen (62e minuut Maurice Adegeest), Jan Bullens en Guus Berens.