RKDVC 2
FC Engelen 1
30-08-2015
5-1

Door de ruime winst vandaag is RKDVC 2 door naar de tweede ronde van standaard beker. In een poule met SVSSS, Taxandria en FC Engelen zijn de mannen van Mo Duzgun op doelsaldo poule winnaar geworden. In het begin van de wedstrijd was RKDVC al snel tweemaal gevaarlijk voor het doel van Engelen. In de eerste minuut was Joris Hendriks kansrijk en in de 7de minuut Mikel Lommers, maar ook hij scoorde niet. Na een kwartier spelen plaatste Engelen een goede aanval die ook meteen doelgevaar opleverde. Het spel ging goed gelijk op. Beide teams bleven de aanval zoeken. Toch was het RKDVC dat op voorsprong zou komen. In de 27ste minuut kwam Joris, na een goede aanval met enkele goede combinaties, vrij voor de doelman en rondde bekwaam af, 1-0. Hierna zocht Engelen direct de aanval. In de 30ste minuut leek de gelijkmaker te vallen. Bij een uitval van Engelen werd de bal over de vleugel diep gespeeld en afgelegd op de geheel vrijstaande spits van Engelen die eenvoudig binnen legde. Echter de grensrechter van RKDVC stond resoluut met de vlag omhoog, waarna de scheidsrechter het doelpunt alsnog wegens buitenspel afkeurde. Echter 5 minuten later zou de stand wel op gelijke hoogte komen. Bij een aanval van Engelen beroerde Sven Pulles met de schouder of bovenarm. De scheids besloot tot het laatste en gaf een strafschop. Deze buitenkans werd onhoudbaar benut, 1-1. Toch zou RKDVC met een voorsprong de rust ingaan. Nu was het Joris die de bal op kon brengen tot op de achterlijn. Zijn strakke voorzet werd door Mikel op waarde geschat en binnen geschoten, 2-1.
Hoewel beide ploegen vol op de aanval bleven spelen zou RKDVC gedurende de wedstrijd wel de bovenliggende partij worden. Het gevolg was dat de kansen steeds groter werden. In de 59ste minuut was dan ook weer raak. Nu veroverde Joris de bal en ging alleen op het doel van Engelen af. Een op een met de doelman liet hij deze vakbekwaam kansloos en zorgde zo voor de 3-1. De conditie raakte bij de tegenstander langzaam op. In de 75ste minuut zorgde Mikel ervoor dat hij de bal keurig op de geheel vrijstaande Ronald van Driel kon afleggen. Ronald greep deze kans om zijn eerste treffer in deze bekerronde te maken en zorgde zo voor de 4-1. Binnen drie minuten kon de voorsprong vergroten. Echter net als in de wedstrijd tegen Taxandria kon Willem Luijk zijn buitenkans niet in een doelpunt omzetten. Opnieuw schoot hij tegen de doelman op. In de 83ste minuut was het dan wel 5-1. Opnieuw bracht Joris de bal goed op. Ook nu legde hij de bal af naar nieuweling Osman Aslan. Osman liet deze kans niet onbenut en maakte zo zijn eerste treffer voor RKDVC.
Dankzij deze ruime overwinning bleef RKDVC 2 Taxandria voor op doelsaldo. RKDVC had een saldo van 10 voor en 6 tegen. Taxandria 9 treffers voor en 7 tegen. In oktober volgt de volgende tegenstander.