Wilhelmina 4
06-09-2015
7-1

Scheidsrechter:   Logten, H van… (+1)
Voor het eerst in de lange historie van RKDVC 7 deed het mee in de beker. De eerste wedstrijd werd met 2-4 verloren. Tegen FC Drunen uit werd met invaller Ruud Walravens een 1-2 overwinning geforceerd. Vandaag konden we met 9 doelpunten verschil nog eerste worden in de poule. Het sterrenteam mocht in wei 4 aantreden tegen Wilhelmina 4. Deze heren hadden al enkele tegendoelpunten mogen incasseren. Toen ze het veld op kwamen lopen werd ook wel duidelijk waarom. De gemiddelde leeftijd van Wilhelmina was gelijk aan die van onze captain. Deze captain, Christian van Hulten, leidde ook het eerste doelpunt in. Van de tegenstander weliswaar, maar toch. Hij deed een Ruud Walravensje; Tom kansloos. Maar we hadden wel hier wat tegenin te brengen. De rappe Roy Klerx bracht menig Wilhelminiaan tot het verkrijgen van een tia. Nieuwkomer Steijn Voorthuijsen bracht de stand op gelijke hoogte met een droog schot in de onderhoek. Nog voor rust kwamen de Drunenaren op voorsprong door een doelpunt van Thijs Fokker. Met een sublieme beweging bracht hij de keeper op het verkeerde been en had hij nog een meter of 20 om te bedenken hoe hij 'm binnen zou schieten. Ongekende luxe voor RKDVC 7 om met een voorsprong aan de thee te gaan. In de tweede helft was RKDVC nog overtuigender. Jasper Koole en Thijs Fokker wisten het de Bossche defensie moeilijk te maken. Jasper, die het publiek nog vermaakte met een omhaal, wist 2 maal te scoren. Thijs scoorde in de tweede helft ook nog 2 maal. Roy Klerx bracht de eindstand op 1-7.