Het tweede team bereikt tweede ronde beker

SVG 1
25-10-2015
6-0

Scheidsrechter:   Manuhutu, J.E.
RKDVC 2 wist voor aanvang van de competitie de poule fase te overleven van de beker voor standaard teams. In de eerste ronde van de beker moest aangetreden worden tegen vierdeklasser SVG uit Tilburg. De gasten vingen de wedstrijd met aanvallende intenties. Na de openingsfase nam RKDVC meer het initiatief. En zette de Tilburgers iets meer vast op eigen helft. Maar omdat het tempo te laag was konden de Tilburgers nog flink weerwerk bieden. Beide ploegen kwamen niet tot scoren.
De tweede helft gaf een heel ander spelbeeld. Vijf minuten in dede helft was SVG dicht bij een treffer, maar Brayn van der Loo schoot tegen de paal. In de 53ste minuut was het dan toch raak. Marc Duppen gaf een afgemeten pass op Osman Aslan. Osman liet de geboden buitenkans niet onbenut en laat de doelman van de Tilburgers kansloos. Hierna leek het verzet van de gasten snel gebroken. Drie minuten later kan Yori van Delft de bal knap opbrengen en enkele tegenstanders passeren. Vanaf de achterlijn legt hij de bal op de vrijstaande Mikel Lommers die de score opvoerde tot 2-0. Het doelpunten festijn was begonnen. In de 65ste minuut kan Joris Hendriks door de defensie van SVG gaan en gaat alleen op de doelman af. Op het moment dat hij deze wilde passeren werd hij neergelegd. De strafschop was een logisch gevolg. Mikel schoot hierna de penalty onberispelijk binnen, 3-0. In de 74ste minuut wordt een bal diep gespeld op de ingevallen Stijn Holtslag. Omdat de grensrechter van de Tilburgers voor buitenspel vlagde was Stijn zo slim om de bal niet aan te nemen en liet dit over aan Osman die hierna aflegde op Mikel. Het schot ging juist na. Maar de aanvoerder van SVG wees de scheidsrechter zo nadrukkelijk op het vlagsignaal dat hij een gele kaart kreeg. Ook hierna bleef hij tegen de scheidsrechter bezig dat de tweede gele kaart en dus rood volgde. Met tien man was het verzet geheel gebroken en kon RKDVC uitlopen naar een grote score. Slechts het veelvuldig vlaggen van de Tilburgse grensrechter voorkwam een nog grote score dan de uiteindelijke 6-0 cijfers. Dit dankzij doelpunten van Osman, hij weet in de 77ste minuut de doelman te omspelen en schoot eenvoudig de 4-0 binnen, Ronald van Driel, hij schiet de 5-0 eenvoudig binnen na een afgemeten voorzet, en Stijn Holtslag, die van een overtal situatie in de 88ste minuut wist te profiteren en de 6-0 scoorde.
Al met al een verdiende overwinning met en goed gespeelde tweede helft.
Opstelling:            Mitchel de Jager, Jorn Jongeling (Stijn Brokx 56ste), Tim Poel, Stef Muskens, Rick van Woerkom, Yori van Delft, Joris Hendriks (Stijn Holtslag 71ste), Shakeb Ahon Zada, Mikel Lommers, Marc Duppen, Osman Aslan (Ronald van Driel 79ste)
Scoreverloop:       1 – 0 Osman Aslan 53ste minuut
                           2 – 0 Mikel Lommers 56ste minuut
                           3 – 0 Mikel Lommers 65ste minuut
                           4 – 0 Osman Aslan 77ste minuut
                           5 – 0 Ronald van Driel 83ste minuut
                           6 – 0 Stijn Holtslag 88ste minuut
Toeschouwers:     150