Beker avontuur over na nederlaag tegen topklasser

Kozakken Boys
21-11-2015
1-6

Scheidsrechter:   Essen, G. van
In de derde ronde moest RKDVC 2 aantreden tegen de kampioen van de Topklasse van seizoen 2014-2015. Iedereen zou verwachten dat RKDVC 2 de verdediging ging dichtmetselen. Echter dat was beslist niet zo. Zoals altijd had trainer Mo Duzgun een aanvallend ingesteld elftal opgesteld, In de eerste minuten leek dat deze tactiek funest zou uitwerken. Immers binnen 5 minuten stonden de gasten al met 0-2 voor. Arif Irilmazbilek in de tweede minuut en Sem van der Pijl in de vijfde minuut waren verantwoordelijk voor de treffers. Echter binnen enkele minuten kwam RKDVC terug in de wedstrijd. Na een goed lopende aanval kon Osman Aslan aangespeeld worden en rondde de aanval bekwaam af, 1-2. In de fase die volgde kwam RKDVC dicht bij de gelijkmaker. De eerste mogelijkheid daartoe kreeg Osman. Uit een snelle uitbraak kon de bal doorgekopt worden op Joris Hendriks. Die legde op het juiste moment af op Osman. Maar zijn schot belandde op de benen van de doelman. De tweede mogelijkheid kwam voor rekening van Rick van Woerkom. Maar zijn schot zou rakelings overgaan. Al deze inspanningen ten spijt zou Kozakken Boys haar kwaliteiten laten spreken. Kleine foutjes werden direct afgestraft. In de 32ste minuut tastte Mitchel de Jager mis waardoor de bal voor de voeten van Hermon Tekleab Fessehaye. De oud international van Eritrea schoot de 1-3 binnen. Vier minuten later was Stef Muskens zeer ongelukkig. Een hoge voorzet schampte zijn hoofd waardoor het projectiel in het eigen doel viel, 1-4. De ruststand zou op 1-5 worden bepaald. Hiervoor was Medhi Naqqadi verantwoordelijk. Hij maakte de fraaiste treffer van dit duel, een ziedend schot dat keihard in de bovenhoek van het doel zou verdwijnen.

Al snel in de tweede helft volgde de 1-6. Medhanie Redie Habtemariam, ook een oud international van Eritrea, kon de bal opbrengen en eenvoudig met een schuiver binnen schieten en hiermee de eindstand bepalen. Met deze treffer nam de ploeg van trainer Danny Buijs het besluit het enigszins gas terug te nemen. Het gevolg was dat er niet veel aanvallende acties meer kwamen. Hierdoor RKDVC kwam nog driemaal voor het doel van Kozakken Boys tot leuke mogelijkheden. In de 53ste minuut was het Osman die met een harde kopbal de doelman tot een uiterste inspanning kon dwingen. Echter de doelman van de gasten kon de bal juist over het doel tillen. In de 59ste minuut zag Joris zijn schot juist naast het doel gaan en de laatste doelpoging kwam voor rekening van Ronald van Driel. In de 63ste minuut kon de Werkendamse doelman nog wegtikken. Hierna kwam de bal voor de voeten van Ronald, echter zijn inzet ging juist naast.

RKDVC kan terug kijken op een fantastische ervaring. De derde ronde van de beker bereiken is niet veel ploegen gegeven. En dan tegen een absolute topploeg mogen spelen in een fijne sportieve wedstrijd is geweldig om mee te maken. Jongens jullie hebben de complimenten dik verdiend. Beloon jullie zelf nog maar eens, door ook dit seizoen een periodetitel te pakken. Dan kunnen jullie volgend seizoen weer van het bekertoernooi gaan genieten.

Opstelling:          Mitchel de Jager, Yori van Delft, Jorn Jongeling, Stef Muskens, Marc Buijs, Marc Duppen (Maurice Adegeest 70ste), Koert Hordijk (Randy van den Heuvel 45ste), Rick van Woerkom, Ronald van Driel, Joris Hendriks, Osman Arlan (Tim Poel 82ste)

Scoreverloop:     0 – 1 Arif Irilmazbilek 2de minuut
                         0 – 2 Sem van der Pijl 5de minuut
                         1 – 2 Osman Aslan 7de minuut
                         1 – 3 Hermon Tekleab Fessehaye 32ste minuut
                         1 – 4 Stef Musken (e.d.) 36ste minuut
                         1 – 5 Medhi Naqqadi 41ste minuut
                         1 – 6 Medhanie Redie Habtemariam 49ste minuut