CHC 3
RKDVC 6
13-12-2015
3-1

S HERTOGENBOSCH – Een leuke clash tussen twee koplopers werd afgelopen weekend gespeeld op het sportpark van CHC. De thuisploeg kreeg RKDVC 6 op bezoek in de 3e ronde van de beker. Op een zwaar veld verzuimde RKDVC om in de 1e helft doelpunten te maken. Na rust werd RKDVC helaas niet meer de gelegenheid geboden om nog terug te komen in de wedstrijd. Er werd met 3-1 verloren.
De uitschakeling in de beker heeft DVC vooral aan zichzelf te danken. Er werden in de 1e helft diverse goede kansen gecreëerd, maar deze werden niet benut. Ook CHC kwam 3x kansrijk voor het doel van Berry. Zij scoorden 33% trefzekerheid en dus was het bij rust 1-0 voor de thuisploeg.
Na rust werd het wat grimmiger in het veld. Ik doe het niet snel, maar deze keer kan ik er niet omheen om in te zoomen op de scheidsrechter. De leidsman was slecht en partijdig.
De hand kan in eigen boezem gestoken worden voor wat betreft het missen van kansen in de 1e helft. De tegenstander scoorde op prachtige wijze ook de 2-0. Met 10 man wist RKDVC toch enigszins terug te komen in de wedstrijd. Via Dennis Damen werd de 2-1 binnen geknald. De 3-1 die hier op volgde was de beslissing in de wedstrijd. Een loepzuivere pingel wegens hands werd niet toegewezen, waarna de scheids eieren voor zijn geld koos en af floot.
Het bekertoernooi zit er voor RKDVC 6 dus (te vroeg) op. Het was leuk geweest om in de laatste ronden van dit toernooi terecht te komen. Het vizier kan na de winterstop volledig om het restant van de competitie worden gericht. En dat beloofd een heerlijke ontknoping te worden. De bovenste 5 ploegen zitten elkaar op de hielen. Blijf ons dus ook in het nieuwe jaar steunen en volgen!