RKDVC 5 boekt overwinning op gedrilld Nevelo

Nevelo 2
13-03-2016
2-1

Scheidsrechter:   Meier, G.H.
Na de benauwde overwinning vorige week, stond vandaag collega nummer 3 Nevelo op het programma. Met het zonnetje op onze knarren arriveerden iedereen lekker op tijd bij RKDVC. Hier kreeg RKDVC 5 de schrik van hun leven. Er stonden al hoedjes weg gezet op het warm loop veld. De trainer van Nevelo was in het ochtenddauw al naar RKDVC gekomen om niets aan het toeval over te laten en zijn team klaar te stomen voor deze kraker. Zoals we de jongens van RKDVC 5 kenden wilden zij nog een mentale tik uitdelen om juist op die helft de warming-up te gaan doen. Lief en betrouwbaar als wij zijn, weken we uit naar veld 4. De nodige vis-verhalen werden naar boven gehaald en na een korte warming-up kon RKDVC 5 zich klaar gaan maken. De uitstekende scheidsrechter floot voor het begin van de wedstrijd. De gehele wedstrijdvoorbereiding van Nevelo was niet geheel nodig geweest, want RKDVC voetbalde lekker mee. Nevelo had wellicht meer balbezit, maar zij konden dit niet omzetten in kansen. Wie dat wel kon, was RKDVC zelf. Beetje medelijden met de getriggerde Nevelo-spelers gunde RKDVC hen de voorsprong. 0-1. Geen vuiltje aan de lucht, letterlijk dan. Figuurlijk moest er een tandje bij worden geschakeld. Het zonnetje bracht zo nu en dan uitkomst, ook toen corners helaas net niet konden worden binnen getikt. Zo was het Jeroen S die zijn inzet van de lijn gehaald zag worden en Lars die zich knap vrij liep, maar de keeper op zijn weg vond. RKDVC drong aan en dit voelde de trainer van Nevelo. Druk coachend bevond hij zich aan de zijlijn om zijn mannen vooruit te schreeuwen. 10 minuten voor rust kon RKDVC de stand zelfs gelijk trekken. Roel wist ondanks de wind, de bal knap strak voor te zetten uit een vrije trap. De keeper kwam uit en dacht de bal voor het pakken te hebben, maar hij had echter geen rekening gehouden met Jordi die vlak voor hem op dook. Jordi kopte met een goede knipbeweging de 1-1 binnen. De 2de helft mocht er vertrouwelijk naar de kantine worden gevoetbald. RKDVC kwam steeds beter in de wedstrijd en dwong zelfs de beste kansen af. Uit enkele tegenaanvallen van Nevelo kon door hen niet gescoord worden. Julius zette zijn mannen in de verdediging goed neer en moest waar nodig zelf redding brengen. Na een kwartier in de 2de helft mocht Arjan aan gaan leggen voor een corner. Via de wind draaide zijn corner prompt binnen en stond RKDVC op een verdiende overwinning. Niet gezien het spelbeeld qua balbezit, maar betreft kansen deden we zeker niet onder. RKDVC had nog een aantal momenten waarbij het zweet tussen de billen liep. Zo werd Julius met een lobje te kijk gezet. De bal stuiterde echter tegen de lat aan en mocht dat niet gebeurd zijn, dan was daar Peter die goed meeliep. RKDVC voetbalde de laatste 15 minuten keurig uit en de overwinning kwam niet meer in gevaar. De scheidsrechter blies voor het einde en de handen werden geschud met de sportieve spelers van Nevelo. Zo zie je maar, dat het gevaarlijk is om 8 wedstrijden voor de laatste speeldag al te gaan praten over een eventueel kampioenschap. Klasse mannen van RKDVC 5 en volgende week spelen we uit tegen Real Lunet. Leuk feitje is dat Real Lunet eigenlijk niet in Vught ligt, maar in Bergenshuizen. Sinds ons verslag van de wedstrijd tegen Zwaluw VFC is dit vernoemd tot wijk van Vught en niet meer als apart gehucht. Ook dit heeft RKDVC 5 weer tot stand weten te brengen. Wederom een zware wedstrijd volgende week, maar we mogen trots zijn op de behaalde overwinning van vandaag.