20-03-2016
2-1

Scheidsrechter:   Briene, G.H.
RKDVC 1 na overwinning van de laatste plaats af.

Er wordt met spanning uitgekeken wat het 1e van RKDVC deze middag tegen Uno Animo uit Loon op Zand qua prestatie op de mat kan brengen, want gezien de huidige situatie telt elke wedstrijdpunt. Het weer is in ieder geval schitterend. De tribune is met een behoorlijk goed aantal toeschouwers gevuld en dus kan het spektakel beginnen.
Het spel gaat behoorlijk op en neer maar toch zijn er enkele belangrijke momenten te vernoemen, zoals een mooie aanval in de 12e minuut die tot een corner van links leidt. De keeper heeft de bal niet klemvast en wederom moet er een corner genomen worden die echter door Uno Animo verdedigend goed afgewerkt wordt. In de 17e minuut krijgt Thomas de Man van Uno Animo voor een overtreding een gele kaart. Hierna gaat de wedstrijd weer op en neer tot de 33e minuut waarin een voorzet van Yannick van Zutphen helaas door Osman Aslan hoog overgeschoten wordt.  Tot de rust dus een gelijkopgaande strijd waarbij RKDVC een toch een licht overwicht heeft.
Na de rust is er in de 47e minuut een mooie kopbal van Uno Animo, maar deze wordt keurig door Jordan Levy gekeerd. Enige minuten later kan echter Marc Buijs na een vrije trap van Christiaan van der Velden keurig inkoppen en is de stand 1-0. Ook Jan Bullens kan na een schitterende aanval in de 63e minuut scoren, maar helaas gaat deze bal hoog over. Dan ontstaat er toch wat paniek als in de 67e minuut Kees v.d. Aa ongelukkig hands maakt en er door Uno Animo een penalty genomen mag worden die vervolgens keurig ingeschoten wordt. Toch blijft RKDVC ijverig doorwerken om de drie wedstrijdpunten binnen te halen, hetgeen in de 78e minuut door Maarten van Wijlen verzilverd wordt, 2-1. Vervolgens gaat er nog een bal in het zijnet. Ook zijn er nog enkele wisselspelers ingezet, zoals in de 75e minuut Stijn Holtslag voor Shakeb Ahon Zada, in de 85e minuut Yori van Delft voor Osman Aslan en in de 89e minuut Stef Muskens voor Maarten van Wijlen. De scheidsrechter had het blijkbaar erg naar zijn zin, want toen hij in de 97e minuut affloot was de stand 2-1. Na een lange reeks van nederlagen was dit een fantastisch gevoel, gecreëerd door inzet en vechtlust. Mannen ga zo door, want alleen op deze wijze kunnen jullie laten zien wat jullie waard zijn en dat is meer dan wat de huidige stand aangeeft.

Een gelukkige toeschouwer.

Opstelling
Jordan Levy, Kees van der Aa, Nick van de Laar, Damian van Bijnen, Marc Buijs, Christiaan van der Velden, Shakeb Ahon Zada (75e minuut Stijn Holtslag), Maarten van Wijlen (89e minuut, Stef Muskens), Yannick van Zuthpen, Jan Bullens en Osman Aslan (85e minuut Yori van Delft).