RKDVC 12 leidt ingecalculeerd verlies

LSV 3
RKDVC 12
20-03-2016
6-2

Na een aantal wedstrijden waarin ‘Twelf’ op zijn zachts gezegd niet uitblonk, mochten de mannen deze zondag uit naar Lennisheuvel om tegen de plaatselijke SV te spelen. Deze mannen staan samen met CHC fier aan kop en hebben nog maar weinig punten verspeeld. Een keer dat LSV wél punten had verspeeld was in de heenwedstrijd tegen RKDVC. Afgaande op het eerste resultaat mag er toch geconcludeerd worden dat er in ieder geval mogelijkheden liggen voor de mannen. Echter zijn wij al gewaarschuwd door enkele andere tegenstanders en teams van RKDVC dat men bij LSV een andere opvatting heeft over de spelregels. We waren dus gewaarschuwd! Opmerkelijk was nog dat iedereen op tijd aanwezig was. (Jelle was weer te laat maar hij heeft gevraagd of dit niet vermeld kon worden in het verlag. Natuurlijk Jelle, geen probleem!) Verder heeft onze vaste sfeermaker John afgemeld om naar de hardlopende medemens te gaan kijken en waren zowel Carlo, Johan en David aanwezig. Het is nog maar de vraag of David ooit nog komt kijken na een waterzakincident met S. Klijn. Het management van DVC 12 heeft hierop gereageerd door de heer S. Klijn één meter voorwaardelijk te geven.

De wedstrijd ging van start op het hoofdveld van LSV. Een hele ervaring zou je zeggen, maar het speelveld was helaas nog slechter dan een gemiddeld weiland. Enfin, over naar de wedstrijd. In het begin was er nog sprake van een wedstrijd. Zeker in vergelijking met de voorgaande wedstrijden leek er wat meer voetbal in het team van 12 te zitten. Dit was helaas van korte duur. Na een redelijke actie van LSV stond het 1-0, kort hierop volgde de 2-0 al. Deze 2-0 werd op miraculeuze wijze in het kleinste hoekje van de goal gewerkt door een ietwat opgefokt spelende rechtsback, deze rechtsback schopte later namelijk Dylan uit de wedstrijd. 2-0 was ook de ruststand. De eerste helft werd ook nog opgeschrikt door een drietal incidenten. Stan werd zeer terecht met geel 10 minuten van het veld verwijderd. Maar aan de kant van LSV hadden in dat geval minmaal 2 spelers het veld mogen ruimen. Een fikse overtreding op Jorg werd niet met meer bestraft maar had zeker geel mogen worden. Terwijl Quinten zonder intentie op de bal door de grootste simpele ziel die bij LSV rondliep nagetrapt. Een donkerrode kaart, echter gebeurde waar wij al voor gewaarschuwd waren. De scheidsrechter hanteerde naar zijn eigen regels en vond het een ‘normale’ overtreding. Wij hebben een andere mening en hopen dat wij deze randdebielen nooit meer tegen hoeven komen.

Na wat geklaag over de abominabel slechte leiding gingen de mannen weer het veld op voor de tweede helft. Het kleine beetje regie wat er in de eerste helft in zat was totaal verdwenen en LSV liep uit tot 5-0. Reservekeeper Rob heeft nog wat reddingen verricht, deze waren met meer geluk dan wijsheid. Uiteindelijk heeft Jorg de eer van 12 nog kunnen redden met twee goals, er was zelfs nog een kans op een hattrick. Nog een goal van LSV bepaalde de eindstand op 6-2.

Mannen, dit verlies zat er aan te komen maar wil nog niks zeggen. We gaan gewoon door met de missie op als derde te eindigen en daarvoor moeten de komende wedstrijden gewonnen worden.

Man Of The Match: Bram van Gils. Ondanks de felle kritiek die hij kreeg vanwege het feit dat hij twee keer de vlag in de lucht had mogen steken, waren wij toch blij dat hij de taak als grensrechter op zich nam.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven