8-0

Scheidsrechter:   Logten, H. van
DRUNEN – Op een stralende zondagochtend trad RKDVC 6 in speelronde 16 aan op eigen veld tegen subtopper WSC. De omstandigheden vooraf waren om van te smullen: Strak, vochtig, kort gemaaid en heerlijk om op aan de gang te gaan. De spelers van RKDVC waren op en top gemotiveerd om een goede prestatie neer te zetten. Winnen van WSC, en de titel is binnen handbereik.
Quasi nonchalant kwamen de mannen van WSC binnengedruppeld op het sportpark. Kennelijk nog goed in de olie van de avond er voor, later in het veld was te ruiken dat sommige boys goed naar bierie stonken. Wellicht mede daardoor stelde het bar weinig voor wat WSC vandaag liet zien. Op het moment dat RKDVC dan ook nog eens superscherp voor de dag komt, is er geen houden meer aan.
Toch duurde het tot de 25e minuut voordat DVC op voorsprong kwam. Het eerste deel van de 1e helft waren beide ploegen van goede wil. RKDVC had hierbij het overwicht, maar kwam nog niet tot uitgespeelde kansen. Halverwege de 1e helft legde Maarten van Bokhoven een balletje in de loop bij Roy Klijsen, die de 1-0 binnen schoot. RKDVC had de opdracht gekregen om er voor rust 3 te maken, dus men bleef de aanval zoeken. En met gewenst resultaat. In de 38e minuut werd een afgeslagen hoekschop breed gespeeld op Norbert Kolen. Daar waar velen een vuurpijl zouden verwachten, verraste Norbert door de bal via een stuit laag in de hoek te schieten: 2-0. Direct na deze goal veroverde RKDVC de bal. Willem v/d Velden gaf mee aan Michael Leijte die de bal op zijn beurt direct voor schoof richting Luuk Buijs. Zijn inzet raakte van dichtbij nog de lat, maar in de rebound schoot Roy Klijsen wel raak. Deze directe 3-0 was het definitieve breekpunt in de wedstrijd.
Na rust bleef RKDVC onverminderd scherp en op jacht naar meer doelpunten. Binnen no time lag de 4e Drunense treffer in het netje. Norbert Kolen stelde Roy Klijsen in staat om zijn 3e van de dag te maken. Een valse hattrick voor Roy Klijsen dus. In de 17 volgende minuten mocht men getuigen zijn van de perfecte hattrick. Bowler Stephenson is verantwoordelijk voor de term ‘hattrick’. Nadat hij een perfecte serie neerzette, ontving hij een nieuwe hoed. ‘He did the hat trick.’
Een perfecte hoeden truc scoor je door met zowel links, rechts als met het hoofd achter elkaar te scoren zonder dat er andere doelpunten tussendoor vallen. De eer was aan Luuk Buijs, die in een tijdsbestek van 17 minuten dus zowel met rechts, links én met het hoofd trefzeker was. Met name de treffer met rechts, een mooie boogbal in de verre bovenhoek, was om van te smullen. De score liep hierdoor in korte tijd op naar 7-0. Hier tegenover wist WSC niets in te brengen. De enige vermelding waard was een hard schot van afstand die uit de goal werd geranseld door Bertiano. RKDVC kreeg wel verschillende kansen. Het slotakkoord was voor Roy Klijsen, die bij de 2e paal zijn 4e en DVC’s 8e goal binnen kopte.
Een prachtig resultaat op een heerlijk moment. Wellicht had de concurrentie gehoopt op een misstap vandaag, thuis tegen de nummer 4. Hoe lekker is het om er dan met 8-0 overheen te walsen! RKDVC 6 is nu 2 weken vrij, en kan zich optimaal gaan voorbereiden op de laatste 2 wedstrijden waarin de titel moet worden binnengesleept. Dit zou tijdens de eerstvolgende wedstrijd al kunnen zijn, echter dient runner-up Haarsteeg dan nog punten te verspelen. RKDVC speelt op 1 mei thuis tegen Baardwijk. De week erna staat de laatste speelronde op het programma, uit bij Sarto.