St Mich.Gestel 7
17-04-2016
5-4

Scheidsrechter:   Hagelaars, P.H.
Op deze zondagmiddag kon onder een lekker zonnetje dat afgewisseld werd met donkere wolken en harde wind worden afgetrapt voor de ontmoeting met het 7de elftal van St.Mich.Gestel. Op papier mag deze tegenstander geen probleem opleveren maar als we even teruggaan naar 29 november van het afgelopen jaar weten we dat dit een varkentje is dat niet zomaar gewassen word. Hetgeen wat wel eens gewassen mag worden is dat tenue van de Gestelse doelman, die er in de heenwedstrijd overigens niet bij was. Wat een belachelijk tenue zeg. Het begin was wat stroef. De eerste bal richting een goal was meteen een doelpunt. 0-1 in de 8e minuut. Een afstandschot was het enige wapenfeit van ons, van Loek, totaal ongevaarlijk. Het spel was niet goed, gelukkig speelden zij niet veel beter. In de 20ste minuut scoorde Maurice de 1-1 na een vrije trap van Nicky. 6 minuten laten gingen we de dubbele cijfers in, wat de 2de (dubbele van 1) werd gemaakt na een mooie aanval door Maurice. Het spel werd langzaamaan beter. Na nog wat goede combinaties en goed spel, kon gezegd worden dat het spel gewoon erg goed was. We tikten hun helemaal zoek. In de 35e minuut maakt Loek de 3-1, weer geen dubbele cijfers, hij deed dit door een geweldige dribbel met zijn chocoladebeen af te ronden. Als Messi zo'n goal maakt gaat ie de wereld over, niet dat ik Loek nou wil vergelijken met Messi... De rust werd ingegaan met 3-1 en er was geen vuiltje aan de lucht, helemaal niet toen kort na rust Maurice een perfecte bal op maat meegaf aan de vogelvrije Joost, die de bal ineens op de pantoffel nam en in de lange hoek zijn 1e en RKDVC's 4e maakte (weer dubbele cijfers). Ineens zat er geen puf meer in de ploeg en zakten we massaal in, niks lukte meer. Een mooie aanval van Gestel tot gevolg, die leidde tot de 4-2 (ook zij gaan de dubbele cijfers in). Stanley moedigde hun aan 'goed hoor', bij hun goal. In de 70e minuut een vrije trap van een vrij ongevaarlijke positie, toch wist de vrije trappen specialist uit Gestel de bal tot doelpunt te promoveren en zo de aansluitingstreffer te maken. 4-3. 10 minuten later was er een kopie van deze goal en stond het zomaar 4-4. Dit lag niet in de lijn der verwachting die we in de rust hadden. Vanaf dit moment gingen we weer voetballen. Wouter van Seeters was tot 2x toe dichtbij de winnende goal. De winnende kon alleen gemaakt worden door ons omdat wij alleen nog maar op hun helft waren. Uiteindelijk was het Maurice die de bal in een leeg doel schoot. Zo winnen we met 5-4. Geen dubbele cijfers voor ons helaas, maar wel weer 3 punten! Volgende week geen wedstrijd mannen, uitslapen dus!

Patrick in de rust naar de kantine ging en een broodje mexicano voor Elaine mee nam die helemaal niet van haar was?
Krol meteen na zijn wissel plaatsnam in de rijdende zetel van Rowan?
Joost in de eerste helft op goal schoot maar het doel de achterlijn niet haalde?
Nick van den Brand tegen zijn tegenstander aan liep?
Robin enig miscommunicatie met Wouter de Kruijf beging en een corner weg moest geven?
Nicky heel hard kan schreeuwen bij balverlies?
Wouter de Kruif kort voor aanvang hoorde dat hij moest keepen?