Best Vooruit 9
16-05-2016
4-3

Scheidsrechter:   Logten, H. van
In het bekeravontuur van het 8e is Best Vooruit 9 de volgende horde. Deze van tevoren erg sterk geachte tegenstander staat erg hoog geklasseerd in de 6e klasse 639, Met 122 doelpunten voor en slechts 20 tegen staat ons dus een taaie kluif te wachten. Wij stelden een druk bezet elftal tegenover Goed Achteruit. Wij trapten deze wedstrijd af en meteen werd er leuk gevoetbald en werden er kansen gecreëerd. De meesten verbaasden zich dan ook toen Aardig Zijwaarts op voorsprong kwam nadat zij voor de eerste keer in de buurt van Wouter de Kruijf kwamen. Het stond in de 8e minuut toch echt 0-1. Maar de mannen van RKDVC lieten de koppies niet hangen en gingen door met het goede spel met een kansenregen tot gevolg. Maurice, Michael, Rick, Jesse, iedereen nam het doel onder vuur maar de bal wilde er gewoon niet in. Het was ongelooflijk dat we gewoon nog steeds achter stonden tegen dit team wat van tevoren zo sterk werd geacht. Inmiddels ver in de 1e helft stuurt Joost Maurice weg die 1 op 1 komt te staan met de doelman uit Best. Maurice werd echter vrij opzichtig naar de grond geduwd en kreeg een penalty. Hij ging zelf achter de bal staan, even leek ook deze doelpoging te mislukken toen de keeper de bal aanraakte en van richting veranderde. Toch ging de bal over de lijn en zo stond het na 30 minuten spelen dan toch eindelijk gelijk: 1-1. RKDVC wilde voor rust nog de doodsteek aan Uitstekend Omhoog maar dat lukte niet en zo stond het met rust 1-1. Het was duidelijk dat een finaleplek haalbaar zou moeten zijn maar dat we niet als malloten aanvallen moeten gaan forceren. De 2e driekwartier zijn nog maar net begonnen en Jesse zijn pak aandoet en helm opzet. Hij neemt op de brommer de bal mee, laat de tegenstander zijn achterband zien en legt de bal af op Joost. Joost zorgde ervoor dat we voor de eerste keer vandaag op voorsprong stonden. 2-1. In de 60e minuut konden de koffers richting Eersel ingepakt worden want Michael scoorde de 3-1 uit een rebound van een andere kans. De finaleplaats die zo hoog in het vaandel stond bij ons kon ons nu niet meer ontlopen. Toch kregen we het enigszins benauwd toen Geweldig Beneden de 3-2 door de beentjes van Wouter schoot. In de 80ste minuut werd de stand zelfs gelijkgetrokken, 3-3, er ontstond nu toch een zeer penibele situatie. Bij deze stand zouden er penalty's moeten worden genomen en dat is bij de meesten niet de meest favoriete bezigheid. Er moest dus gescoord worden maar intussen moesten we natuurlijk voorzichtig zijn want de tegenstoot kon ons de das omdoen. Gelukkig duurde deze onzekerheid al met al zo'n 43 seconden want Nick Blok scoorde zonder dat hij het zelf wist met een klein beetje geluk in de 81ste minuut de 4-3. Alles dichthouden, dat was de taak van de 11 mannen die uitkomen voor RKDVC 8. Dit lukte, ondanks dat Wouter nog enkele keren in actie moest komen. De eindstand is 4-3 en dus kunnen de opponenten teleurgesteld huiswaarts keren. OP 29 MEI STAAT VOOR ONS, RKDVC 8, DE BEKERFINALE OP HET PROGRAMMA IN EERSEL. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat RKJVV/Dalsen 3 de te verschalken tegenstander is. Succes mannen!