RWB 1
20-08-2016
0-1

Scheidsrechter:   Hupkes, J.W.C.
In de eerste officiële wedstrijd van RKDVC 1 moest aangetreden worden tegen RWB uit Waalwijk. RKDVC trad met een zeer jeugdig team in het veld. Maar liefst vier spelers maakten hun debuut in het eerste. Mitchel van der Wiel (doelman), Bas Verhoeven, Tim Poel en Marijn Hooijmans. Aan het spel was niet te zien dat RKDVC met zoveel jeugdige spelers op het veld stond. Onder leiding van trainer John Meijs werd met geduld gekozen voor combinatie spel. Vanuit de verdediging werd goe op balbezit gespeeld om zo de nodige aanvallen op te zetten. Toch leverde dit niet veel kansen. De eerste doelmogelijkheid, in de 29ste minuut, volgde op een afstandsschot van Stijn Holtslag. Vanaf de middenlijn lepelde hij de bal over de goede doelman van RWB. Echter de lat voorkwam dat RKDVC op voorsprong kwam. De tweede mogelijkheid deed zich kort voor rust voor. Opnieuw was het Stijn die alleen op het Waalwijkse doel afging, maar zag dat de uitstekende doelman nu reddend kon optreden.
Ook in de tweede helft was het RKDVC dat met combinatiespel het meeste balbezit had.Al na twee minuten in de tweede helft was aanvoerder Yannick van Zutphen kansrijk door een vrije trap prima in te schieten, maar opnieuw was het de doelman van RWB die de inzet keerde. En ook in de rebound bleef hij de sterkere. RWB daarentegen was bij de eerste beste goede aanval wel effectief. Na een aanval over links werd de bal bij de voorgezet bij de tweede paal waar twee spelers van RWB geheel vrij waren gelaten en fraai afrondde, 0-1. Hierna bllef RKDVC goed spelen en combineren maar de kansen bleven schaars. Tot in de 88ste minuut RKDVC een uitgelezen kans kreeg om de stand gelijk te trekken. Marc Buijs werd onreglementair in het strafschop gestuit. De strafschop die volgde werd door Yannick genomen. Maar opnieuw was de Waalwijkse doelman die de situatie meester bleef en de bal uit zijn doel kon houden
RKDVC liet een behoorlijk goede wedstrijd zien maar creëerde te weinig. De jongens weten waaraan gewerkt moet worden.

Opstelling: Mitchel van de Wiel, Giel Brandts, Bas Verhoeven, Tim Poel, Marijn Hoiijmans, Yannick van Zutphen, Sven Pulles (Ray Kivits 45ste), Martijn van Esch (Maurice Adegeest 60ste), Stijn Holtslag, Christiaan van der Velden (Yori van Delft 70ste) en Marc Buijs
Scoreverloop: 0 - 1 50ste minuut