Wedstrijd met twee gezichten wordt winnend afgesloten

NEO'25 1
27-08-2016
0-1

Scheidsrechter:   Egmond, L. van
In de derde wedstrijd voor de beker moest RKDVC aantreden tegen NEO’25 in SprangCapelle. NEO’25 komt in het zaterdagvoetbal uit in de derde klasse. Beide ploegen zouden dan ook aan elkaar gewaagd moeten zijn. De eerste helft was dit niet te zien. Hoewel de thuisploeg nog in de 8ste minuut dicht bij de openingstreffer was. stuitte de spits van NEO’25 op een goed keepende debutant in het elftal, Daan Dekkers. Hierna beheerste RKDVC de wedstrijd. Hierna was het RKDVC dat de klok sloeg. Nadat Stijn Holtslag al tweemaal in kansrijke positie kwam, maar onfortuinlijk miste, was het Jan Bullens die de score opende. Vanuit een vrije trap kwam de bal bij de tweede paal, waar Jan geheel vrijstaand binnen kon tikken, 0-1. Een minuut later, 20ste, leek RKDVC op 0-2 te komen. Nadat de bal diep werd gespeeld op Yori van Delft kon hij deze opbrengen en op maat af te leggen op Jan die de bal beheerst binnen wist te schieten. Het doelpunt zou echter worden afgekeurd vanwege buitenspel. Dit lijkt uiterst onwaarschijnlijk omdat Yori de bal teruglegde op Jan en niet voorwaarts heeft gespeeld.
De tweede helft zou geen schim meer zijn van de eerste beide ploegen speelden zeer slordig in de passing. De kansen die RKDVC toch nog kreeg waren hier typerend voor. In de 50ste minuut was het de doelman van NEO’25 die de bal pardoes in de voeten van Stijn speelde. Geheel vrijstaand schoot hij de bal naast. En tien minuten later kreeg RKDVC andermaal een opgelegde mogelijkheid. Deze volgde nadat de doelman van NEO’25 een terugspeelbal in de handen pakte. De vrije trap die volgde werd hard voor het doel gebracht, echter geen van de DVC-ers kon de bal raken. Als gevolg bleef het lang 0-1. Echter in de negentigste minuut leek hier verandering in te komen. Nadat bij een aanval de bal door NEO’25 het strafschopgebied werd ingebracht beroerde het projectiel het lichaam van een van de DVC-ers. De scheidsrechter besloot echter tot een strafschop wegens handspel. Ook nu was het Daan die weer niet te passeren bleek.
Opstelling:         Daan Dekkers, Bas Verhoeven (Giel Brandts 72ste), Tim Poel, Damian van Bijnen, Marc Buijs, Yannick van Zutphen, Yori van Delft, Ray Kivits (Guus Berens 78ste), Stijn Holtslag (Martijn van Esch 60ste), Jan Bullens, Christiaan van der Velden
Scoreverloop:    0 - 1 Jan Bullens 19de minuut
Toeschouwers:   200