Nieuwkuijk 2
RKDVC 2
21-08-2016
0-0

Vandaag stond de streekderby tegen nieuwkuijk 2 voor de beker op het programma, de eerste officiële wedstrijd van het twidde dit seizoen. Met een hoop nieuwe gezichten binnen de selectie kunnen we weer fris beginnen en werken naar een mooi seizoen. We wisten vooraf al dat wij het spel moesten gaan maken en dat probeerden we ook in de eerste helft. We waren veel aan de bal en bijna iedereen stond op de helft van nieuwkuijk. Doordat we soms iets te gehaast waren, stonden er veel spelers van ons op 1 lijn waardoor het voor nieuwkuijk makkelijker te verdedigen was. Door scherp werk van onze assistent-scheidsrechter Basje Rechtstreeks kregen we geen tegendoelpunt, omdat de spits van nieuwkuijk buitenspel stond. Na een aantal goede mogelijkheden gingen we met een brilstand de rust in.
In de tweede helft moesten we vooral het geduld bewaren, zorgvuldig met het balbezit omgaan en makkelijk blijven voetballen. We kregen kans op kans en dan zul je zien dat zo'n keeper van de tegenstander in de wedstrijd groeit, want hij hield iedere bal eruit. We kregen genoeg kansen om op voorsprong te komen, maar helaas wilde de bal er vandaag niet in. Hierdoor bleef de stand op 0-0 staan en gingen we met een puntje terug naar Drunen. Voor nieuwkuijk een hele prestatie, voor ons een teleurstelling.
Aanstaande donderdag komt Vlijmense Boys 2 op bezoek en dan moeten de 3 punten in Drunen blijven, want dat is het twidde aan zijn stand verplicht. De wedstrijd zal starten om 18:45 dus schroom je niet en kom ons aanmoedigen!