RKDVC verslaat HHC en bekert verder

RKDVC 6
HHC'09 2
04-09-2016
4-3

Scheidsrechter:   Vermeegen, L
DRUNEN – De heren van 6 hebben kennis gemaakt met het niveau van de 4e klasse. Nadat afgelopen seizoen het kampioenschap in de 5e klasse werd binnen gehaald mogen de mannen van V&V het dit jaar een klasse hoger proberen. Tegen Haarsteeg 3, dat vorig jaar onderin de 4e klasse eindigde, werd een goede 1-4 zege geboekt. Afgelopen weekend kwam het 2e elftal van HHC’09 op bezoek. Zij eindigden een paar plekjes hoger in de 4e klasse. De wedstrijden tegen deze 2 ploegen geeft dus een redelijk beeld van het niveau dat RKDVC 6 komend seizoen mag verwachten. Daarnaast werd er ook gevoetbald om de knikkers, want een plek in de 2e ronde van de beker stond op het spel. RKDVC 6 versloeg HHC’09 in een spannende wedstrijd met 4-3, en zorgt er zo voor dat HHC - Haarsteeg komend weekend om des keizers baard gespeeld gaat worden.

Door de terugkeer van verschillende vakantievierders konden we beschikken over een ruime selectie. Een enkeling heeft er nog een kilootje te veel aan zitten, maar overal het algemeen oogt het gezelschap fit en hongerig naar nieuw succes. Good old Berry weer onder de lat, maar de verdediging liet hem na een kwartier spelen in z’n hempie staan. Na een fout achterin kon een speler van HHC de 0-1 in het hoekje schuiven. De nauwkeurigheid in de passing liet in de 1e helft nog te wensen over. Desondanks was RKDVC de ploeg die qua kansen de overhand had. Uiteindelijk was de gelijkmaker dan ook een feit. Een prachtige pass van Frank Lambrechts werd even zo mooi diagonaal binnen geschoten door Roy Klijsen. Diezelfde Roy zag de doelman van HHC 2x stijlvol redden op zijn pogingen, terwijl collega aanvaller Luuk Buijs een hoekschop in kansrijke positie over het doel kopte. Hier kon HHC zelf geen uitgespeelde mogelijkheid tegenover zetten, maar toch kwamen de bezoekers weer op voorsprong. Een te zachte bal terug werd opgepikt en afgemaakt door de spits van HHC. De flap op het Vedett-scorebord kon derhalve bij de uitploeg op ‘2’ worden gezet.

De opdracht voor de 2e helft was duidelijk. De cadeautjes aan de tegenstander nalaten, en elkaar beter vinden in de passing. Dit strijdplan leek aanvankelijk te lukken. Een afgeslagen aanval werd via Ruben Verheij teruggebracht in de 16. Met een laag bekeken balletje stelde hij Luuk Buijs in staat om de 2-2 te maken. Amper bekomen van de feestvreugde lag echter de fraaie 2-3 al weer in het netje. Een vrije trap werd door de kale klets van Edwin van Wijk vanaf 18 meter erg strak binnengekopt. Zo kon RKDVC wederom op jacht naar een gelijkmaker. Het publiek was de morele winnaar en kreeg waar voor het geld. ‘’Dit is beter dan Beyonce! Die zingt niet eens live!’’ , werd er geroepen langs de kant. Jammer eigenlijk dat dat niet altijd live gezongen is, al maakt een mooi dansje het bij Berry wel snel goed: ‘Ik kijk heur liever in de kont als gij in uw gezicht.’ Zo is het ook.

Enfin, op jacht naar die 3-3 dus. RKDVC oogde wederom slordig en speelde erg gehaast. Gelukkig heeft Thijs Fokker de kwaliteit om via een individuele actie dan toch een goal te maken. Een beetje uit het niets soleerde hij zich langs wat tegenstanders en bracht RKDVC voor de 3e keer deze wedstrijd langszij: 3-3. Het slotakkoord was vervolgens weer voor RKDVC, dat na die 3e goal goed door pakte en nog een grote kans op een goal onbenut liet. Via een uitbraak over rechts was het wederom Thijs die van de getrokken ruimte door Dennis Damen gebruik kon maken. Hij sneed naar binnen en maakte oog-in-oog met de HHC doelman geen fout. Coach Verhoeven stuurde á la Philip Cocu een extra verdediger het veld in om de boel dicht te houden. Hier wist RKDVC in te slagen, waardoor een plek in de volgende ronde van het bekertoernooi werd veiliggesteld!
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven